Utrecht,
14
februari
2021
|
14:58
Europe/Brussels

Vanaf maandag rijdt NS weer reguliere dienstregeling

Samenvatting

Vanaf maandag rijdt NS weer de reguliere dienstregeling van voor de sneeuw- en vorstperiode. Nu opstelterreinen beter bereikbaar zijn voor controles en onderhoud, komen er steeds meer treinen beschikbaar voor onze reizigers. NS zorgt ervoor dat treinen waar flink wat ijs op zit door ‘de-icing’ straten gaan en een onderhoudsbeurt krijgen. We houden er rekening mee dat treinen meer storingen geven dan we gewend zijn, omdat ze vorige week in extreme kou stil hebben gestaan. Op onze werkplaatsen werken collega’s met man en macht om alle treinen zo snel mogelijk op het spoor te krijgen. Desondanks is het mogelijk dat treinen uitvallen, we minder treinen rijden, of dat we kortere treinen rijden dan reizigers van ons gewend zijn. Daardoor kan het drukker zijn. We realiseren ons dat dit een vervelende situatie is voor reizigers. Check kort voor vertrek de reisplanner.

Door de extreme kou van afgelopen week moeten we meer storingen verhelpen. We hebben extra aandacht voor het effect van dooi op treinen en spoor. Dooi veroorzaakt vocht en dat gaat niet goed samen met technische installaties van de trein. Deze technische installaties zijn bestand tegen water, maar poedersneeuw komt op onverwachte plekken terecht. We verhelpen deze storingen zo snel mogelijk in onze werkplaatsen om deze treinen snel weer op het spoor te krijgen.

 

download

Check kort voor vertrek de reisplanner
Vanwege corona is het advies van de overheid om alleen gebruik te maken van het openbaar vervoer voor noodzakelijke reizen. Reizigers raden we aan om voor de meest actuele reisinformatie vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen. In de loop van de avond wordt de reisplanner bijgewerkt.