Utrecht,
19
april
2017
|
10:31
Europe/Brussels

Vanaf nu: punten sparen op alle trajecten van en naar Utrecht

Treinreizigers kunnen vanaf nu op alle trajecten van en naar Utrecht Centraal punten sparen met MyOV. Eerder kon dit alleen op een beperkt aantal trajecten van en naar Utrecht. Slimme spaarders kunnen wekelijks een gratis kop koffie bij elkaar sparen of elke maand gratis naar de bioscoop.

Sparen levert reizigers niet alleen cadeaus op, het helpt ook om de overlast van drukke treinen te beperken. 60 procent van de MyOV-deelnemers reist in minder drukke treinen sinds ze aan het spaarprogramma meedoen. Meer dan 12.000 NS-reizigers hebben de app inmiddels gedownload. Daarom heeft NS besloten het spaarprogramma uit te breiden. Hoeveel extra zitplaatsen het precies oplevert is echter niet bekend.

De MyOV-app laat zien welke treinen doorgaans rustiger zijn en hoeveel punten deze treinen opleveren. De reiziger kan het snelste punten sparen door te kiezen voor een minder drukke trein direct voor of na de spits. Een drukke trein midden in de spits levert geen punten op. NS startte vorig jaar augustus met deze proef op 2 trajecten. Reizigers kunnen inmiddels op de volgende trajecten punten sparen met MyOV:

  • Amersfoort - Utrecht Centraal

  • Hilversum - Utrecht Centraal

  • Arnhem Centraal - Utrecht Centraal

  • Veenendaal Centraal - Utrecht Centraal

  • Den Bosch - Utrecht Centraal

  • Gouda - Utrecht Centraal

  • Leiden Centraal - Utrecht Centraal

  • Amsterdam Amstel - Utrecht Centraal

  • Amsterdam Bijlmer ArenA - Utrecht Centraal

Reizigers kunnen ook punten sparen als ze maar een deel van het traject reizen, of als ze juist verder reizen. Een deelnemende reiziger van Amsterdam Centraal naar Nijmegen spaart op het deel tussen Amsterdam Amstel en Arnhem dus ook punten.

Top 3 cadeaus

Gebruikers van MyOV sparen voor verschillende cadeaus, zoals een cadeaubon van de Spoordeelwinkel of tegoed voor iTunes of Google Play. De 3 populairste cadeaus zijn:

1. Warme drank

2. Bioscoopkaart

3. Bol.com tegoed

Minder drukke treinen

Steeds meer mensen reizen met de trein. Het kan daardoor in de spits soms erg druk zijn. Met MyOV wil NS de overlast van drukke treinen in de spits beperken. Naast MyOV nam NS meerdere maatregelen, zoals de introductie van nieuwe sprinters. Op dit moment rijden er 29 nieuwe sprinters in de dienstregeling en dit levert nu zo’n 8.000 vervoersplaatsen op. In totaal zijn er 58 nieuwe sprinters besteld, die in totaal 16.100 vervoerplaatsen opleveren. Daarnaast bracht NS 11 oude dubbeldekkers terug op het spoor. Dit leverde 8.700 extra vervoersplaatsen op.

Kijk voor meer informatie over MyOV op: www.ns.nl/myov