Utrecht,
02
september
2015
|
11:30
Europe/Brussels

Vanwege spoorvernieuwing dit weekend minder treinen rond Schiphol

ProRail vernieuwt het spoor rond Schiphol om de luchthaven ook in de toekomst goed bereikbaar te houden. De werkzaamheden starten dit weekend in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 september. Maandagochtend 7 september om 05.00 uur wordt het treinverkeer weer hervat. Dit betekent dat er in het weekend geen treinverkeer mogelijk is tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk, Schiphol en Duivendrecht-Diemen Zuid, Schiphol en Amsterdam Bijlmer Arena. Reizigers moeten rekening houden met omreizen, extra overstappen of gebruikmaken van bus of metro. Extra reistijd bedraagt tussen 15 en 45 minuten.Tussen Schiphol en Leiden/Den Haag/Rotterdam rijden er wel treinen. NS adviseert reizigers om voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen. Op de stations wordt extra servicepersoneel ingezet om reizigers te assisteren. Op station Schiphol en Amsterdam Sloterdijk ondersteunen kruiers op zaterdag en zondag tussen 7.30-23.00 uur reizigers bij het dragen van hun bagage.

  • Schiphol en Amsterdam Sloterdijk/Duivendrecht-Diemen Zuid/Amsterdam Bijlmer Arena:Reizigers op deze trajecten moeten rekening houden met omreizen, extra overstappen of reizen met bus of metro.
  • Vanaf Schiphol rijden er wel treinen richting station Leiden Centraal en verder: In de richting Rotterdam/Den Haag moeten reizigers in de nacht rekening houden met een extra overstap op station Leiden Centraal.
  • Nachtnet: In de nachten van vrijdag op zaterdag t/m zondag op maandagrijden de nachttreinen rondom Schiphol anders dan gebruikelijk, zie NS reisplanner.
  • Intercity direct: rijdt dit weekend niet.
  • Thalys Amsterdam-Brussel-Parijs: rijdt via een andere route (Gouda) en stopt niet op Schiphol.

Reisinformatie

Reizigers kunnen gebruikmaken van de NS-bussen op vertoon van hun NS-vervoerbewijs. Dat kan zowel met papieren kaartjes als met een OV-chipkaart. Stappen zij met een OV-chipkaart over van de trein op de NS-bus of andersom, dan hoeven ze niet apart in en uit te checken. Voor de metro kunnen ze via het metrosysteem inchecken.

Voor actuele reisinformatie en reisadviezen kunnen reizigers terecht op www.ns.nl/treinverkeerschiphol of onderweg op m.ns.nl. Ook kunnen zij de Reisplanner Xtra app downloaden. Voor een persoonlijk reisadvies zijn onze service-medewerkers op het station beschikbaar.

Krachtige impuls in spoor rond Schiphol

Tussen Schiphol en station Duivendrecht verdubbelt ProRail het spoor over acht kilometer. Er komen nieuwe spoorviaducten en station Amsterdam Rai krijgt een extra perron. Over een jaar ligt er een nieuw en hoogfrequent spoornetwerk van en naar Schiphol. Een robuust en betrouwbaar spoor is belangrijk voor de reiziger en voor de bereikbaarheid van de luchthaven. De spoorvernieuwing sluit bovendien goed aan bij de ontwikkelingen op de Zuidas en de komst van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam. Doel: meer capaciteit op het spoor en snel en vlot treinverkeer van en naar Schiphol.

Dit weekend worden er door ProRail op verschillende locaties rondom Schiphol werkzaamheden aan het spoor uitgevoerd. Zo wordt onder andere de nieuwe beweegbare spoorbrug over de Schinkel getest en in gebruik genomen.