Persbericht
Utrecht,
13
augustus
2015
|
10:41
Europe/Brussels

Veel animo gratis Kids Vrij-abonnement

  • Aantal kinderabonnementen NS stijgt naar 40.000
  • Artis, Efteling en Madurodam favoriete treinuitjes onder kinderen

Het gratis NS-abonnement voor kinderen is aan een opmars bezig. Inmiddels maken meer dan 40.000 kinderen er met hun ouders, opa’s of oma’s gebruik van. Sinds het Kids Vrij-abonnement vier maanden geleden gratis werd, is het meer dan 25.000 keer aangeschaft. Met het abonnement wil NS het voor basisschoolkinderen makkelijker maken om door Nederland te reizen.Favoriete treinuitjes onder kinderen

In totaal reizen kinderen per maand gemiddeld 14.5 miljoen kilometers per maand, dat is bijna 38 keer de afstand tot de maan. Artis is het populairste bestemming onder kinderen, zo blijkt uit de verkoop van treinuitjes onder kinderen. De dierentuin in het centrum van Amsterdam is favoriet onder de treinreizende kinderen. Op plaats 2 staat de Efteling en op 3 Madurodam in Den Haag.

Top 10 treinuitjes kinderen 4 t/m 11: 1. Artis,2. Efteling,3. Madurodam,4. Dierenpark Emmen,5. Madame Tussauds,6. Rondvaart Amsterdam7. Apenheul,8. Strand Scheveningen,9. Body Worlds, Amsterdam,10. Museum van de 20e Eeuw, Hoorn.

Gratis van 4 t/m 11 jaarMet het NS Kids Vrij abonnement kunnen kinderen sinds 1 april gratis met volwassenen meereizen in de trein. Ouders kunnen daarvoor een gratis abonnement op de OV-chipcard van hun kinderen zetten. Het abonnement is geldig voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Naast het Kids Vrij-abonnement blijft ook de Railrunner populair. Dit kinderdagkaartje is voor € 2,50 te koop bij het kaartautomaat.