Utrecht,
18
februari
2016
|
10:49
Europe/Brussels

Veel animo voor 200 nieuwe NS-banen

Inmiddels al 800 sollicitaties voor 200 nieuwe NS-banen

De wervingsadvertentie stond in een grote ochtendkrant, LinkedIn/Twitter zijn ingezet en op basis van de mediaberichten kwamen al flink wat open sollicitaties binnen. De beslissing van NS om met onmiddellijke ingang 140 extra hoofdconducteurs en 60 Veiligheid & Service-medewerkers te werven heeft dus het nodige in gang gezet. De nieuwe NS’ers zijn nodig om op de uitgaansavonden (donderdag, vrijdag en zaterdag) alle treinen na 22.00 uur te voorzien van twee conducteurs. Op de andere avonden worden nieuwe mensen ingezet om extra flexibele veiligheidsteams te vormen.

Op werkenbijns.nl is te zien voor specifiek welke banen wordt geworven. Op een normale week wordt er ongeveer 20.000 keer op dit adres geklikt, sinds het bekendmaken van werven (donderdagavond) ligt dat aantal op 35.000.

,,Dit weekend hebben we ruim 800 sollicitaties binnengekregen’’, legt Stefan Gitz, manager recruitment NS, uit. ,,Per functie trekken wij ongeveer 6 tot 8 weken uit voor de selectie (gesprekken & testen) voordat de kandidaten starten met hun opleiding. Volgend jaar kunnen wij onze nieuwe collega's dan, opgeleid en wel, verwelkomen bij NS.’’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.