Utrecht,
08
mei
2020
|
15:54
Europe/Brussels

Veel reacties op onderzoek naar gevolgen coronacrisis

Samenvatting
  • 46.000 NS-reizigers reageren op onderzoek
  • Een op de drie reizigers verwacht vaker thuis te werken
  • Onderzoek vooraf aanmelden tegen drukke treinen krijgt vervolg

NS heeft bijna 46.000 reacties ontvangen op het onderzoek naar de gevolgen van de coronacrisis. Bijna de helft van de uitgenodigde reizigers, heeft daarmee deelgenomen aan het onderzoek. Een opvallend hoog aantal. De onderzoeksresultaten worden op dit moment door onderzoekers van NS en de TU Delft verwerkt. NS verwacht de eerste bevindingen binnenkort te kunnen delen met de andere OV-bedrijven en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De TU Delft gebruikt de resultaten voor wetenschappelijke publicaties, zodat de kennis ook beschikbaar komt voor een breder publiek.

NS nodigde twee weken geleden circa 100.000 treinreizigers uit voor deelname aan het onderzoek. Uit een eerste analyse van de onderzoeksresultaten, komen alvast enkele opvallende resultaten. Zo verwacht een op de drie reizigers na de coronacrisis meer thuis te zullen werken. Twee op de vijf reizigers denkt minder vaak tijdens de spits te gaan reizen. Voor de mogelijkheid om je vooraf aan te melden voor een treinreis om drukte beter te spreiden, geeft twee op drie reizigers aan begrip te hebben. Naast de lopende onderzoeken naar de effectiviteit van verschillende coronamaatregelen in treinen en op stations, zal NS daarom vanaf komende week ook zo’n aanmeldservice technisch uitwerken en testen. Ook hiervoor zal NS reizigers uitnodigen.

NS vindt het belangrijk dat reizigers meedenken over oplossingen. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk reizigers verantwoord op reis kunnen. Nu en in de toekomst.