Utrecht,
24
januari
2021
|
18:54
Europe/Brussels

Vernielingen stationsgebied Eindhoven

Op last van de politie is station Eindhoven vanmiddag afgesloten vanwege protesten. Het stationsgebouw is vernield en winkels op het station zijn geplunderd. Ook een auto van ProRail is vernield en in brand gestoken. De aanwezige collega’s op het station zijn enorm geschrokken maar gelukkig veilig. Doordat het treinverkeer eerder vanmiddag al gestaakt was, waren er vrijwel geen reizigers meer op het station.

President directeur Marjan Rintel: “Wat een afschuwelijke situatie in Eindhoven. We hebben dit allemaal met verbijstering aangezien. Gelukkig konden onze collega’s zich op tijd in veiligheid brengen maar dit is bij niemand in de koude kleren gaan zitten. Het station is een ravage. Mijn dank gaat uit naar de hulpdiensten. Het station moet een veilige plek zijn voor collega’s en reizigers. Wij rijden nu juist voor de mensen met een cruciale rol in de strijd tegen het coronavirus. Zij moeten veilig thuis kunnen komen”.

Vanavond is extra beveiliging aanwezig op station Eindhoven. De winkels op het station zullen vandaag niet meer open gaan, ook omdat de tijd te kort is om te openen vanwege de avondklok. De verwachting is dat het treinverkeer in de loop van de avond weer opgestart wordt.

Bron foto piano station Eindhoven: Studio 040/Chris Bakker