Utrecht,
14
september
2015
|
13:58
Europe/Brussels

Vernieuwde formule Broodzaak op station Utrecht Centraal

Vandaag zijn de deuren geopend van de geheel vernieuwde Broodzaak op station Utrecht Centraal. Deze vernieuwde Broodzaak speelt in op de behoefte van de reiziger aan kwalitatief verse producten die ter plekke worden bereid.

In de vernieuwde Broodzaak wordt ambachtelijk brood verkocht en lekkere koffie voor onderweg. Alle producten worden zoveel mogelijk vers in de winkel bereid. Het handgevormde desembrood wordt de hele dag door vers afgebakken in de winkel. Wanneer de reiziger de winkel binnenloopt, worden alle zintuigen geprikkeld. De koffie wordt bereid met een espressomachine en melk wordt met de hand opgeschuimd. De reiziger ruikt de geur van verse afgebakken knapperige croissants en ambachtelijk brood. Nieuw is dat het brood ook ongesneden kan worden meegenomen zodat de reiziger er ook thuis van kan genieten. Tot slot zijn versgeperste sappen en soepen aan het assortiment toegevoegd. Om minder energie te verbruiken wordt in het nieuwe concept gebruik gemaakt van ledverlichting en glazen deurtjes voor de koeling. De t-shirts van de winkelmedewerkers zijn gemaakt van duurzame stof, samengesteld van onder andere petflessen en koffiedrap.

NS onderzoekt regelmatig de wensen van de reizigers om te zien of de formules op het station hier nog op aansluiten. Hieruit is naar voren gekomen dat de formule Broodzaak toe is aan vernieuwing om in te kunnen blijven spelen op de wensen van de reiziger. Het komende jaar wordt de nieuwe opzet, met minimaal drie pilot-winkels, beproefd bij de reizigers. Eind september worden nog een tweetal vernieuwde pilotwinkels geopend op station Amersfoort en station ‘s-Hertogenbosch.