Utrecht,
10
mei
2016
|
17:36
Europe/Brussels

Vernieuwde wachtruimte op Station Deurne

Samenwerking is sleutel tot verdere veraangenaming van stationsgebied.

Leerlingen van De Korenaer in Deurne, instituut voor speciaal voortgezet onderwijs, hebben de afgelopen maanden het meubilair voor de wachtruimte bij restauratie Daily Deurne gebouwd. Na gesprekken met Daily Deurne, ProRail en NS is er een interieurontwerp gemaakt voor de wachtruimte.

Vanochtend werd de nieuwe wachtruimte officieel geopend en werden de leerlingen bedankt voor het mooie interieur. Waar voorheen de wachtruimte wat kaal en sfeerloos aanvoelde, heeft de vernieuwde wachtruimte meer een huiskamergevoel. Er is behoefte aan een aangename ruimte om te wachten op de trein of voor een kop koffie en een koek. Op basis van het interieurontwerp zijn de leerlingen van De Korenaer aan de slag gegaan. De hoge bar wordt al intensief gebruikt en laatst werd de grote tafel daarbij geplaatst, waarmee het waardevolle werk van de leerlingen volbracht is.

Ondernemer Henk Schroijen van Daily Deurne is blij met de vernieuwing: ‘Reizigers kunnen aangenaam verblijven in de restauratie. Een consumptie is niet verplicht, maar een kopje koffie maakt het wachten natuurlijk wel compleet. Het is ook fijn dat ProRail en NS hebben geholpen om de wachtruimte en de restauratie nu samen te brengen. Zo wordt het aantrekkelijker om even binnen te lopen. De leerlingen hebben fantastisch werk geleverd.’

Het nieuwe interieur is een volgende stap in de ontwikkeling van stationsgebied Deurne. Eerder werden extra parkeerplekken gerealiseerd, is het stationspark Deurne aangelegd en zijn de fietskluizen en fietsenstallingen vernieuwd en verruimd.

Het is bijzonder en prettig om samen te werken met de ondernemer, ProRail, gemeente en leerlingen die hiermee dichter bij de maatschappij komen. NS wil de verbeteringen die de regio oppikt om de stationsgebieden te veraangenamen stimuleren. Het stationsgebied in Deurne is een goed voorbeeld van burgerinitiatief en een effectieve samenwerking.

Begeleider Hans van Berlo vertelt dat De Korenaer jongens en meisjes van 12 tot en met 21 jaar speciaal voortgezet onderwijs of een mbo-opleiding niveau 1 biedt. Dhr. Van Berlo: ‘Wij doen er alles aan om hun talenten tot bloei te laten komen. De leerlingen ontwikkelen echter niet alleen hun vakkennis, maar leren door dit soort projecten ook goed omgaan met zichzelf en anderen. Het verbindt hen met de maatschappij.’