Utrecht,
12
juli
2016
|
16:35
Europe/Brussels

Verse machinisten

Trots en blij -en de meesten vergezeld door vader en moeder- kwamen de 20 nieuwbakken machinisten nog één keer naar het ROC van Amsterdam. Deze keer om hun felbegeerde diploma op te halen. Na een intensieve MBO-opleiding van twee jaar waarin theorie en praktijk hand in hand gaan, mogen zij zich nu officieel “Machinist railvervoer” noemen.

Henk Rosink, leerbegeleider bij het NS, was vanaf het begin bij deze groep betrokken: “Toen we in 2014 met deze klas van start gingen, was de jongste deelnemer 16,5. Ik heb ze snel volwassen zien worden. Ze begonnen nog met propjes gooien en achterstevoren in het lokaal zitten. Nu zijn ze gegroeid tot jongvolwassenen die klaar zijn om te werken en de verantwoordelijkheid voor het rijden van een trein kunnen dragen.”

In 2014 begon de klas met 26 leerlingen. Enkelen haakten zelf af of bleken de studie niet aan te kunnen. Twintig van hen deden in juni examen, ze slaagden allemaal en ze hebben ze allemaal meteen al een baan. Sven de Graaf gaat in de productie-eenheid Arnhem-Nijmegen aan de slag. “Ik heb er heel veel zin in. Ik heb daar ook stage gelopen dus ik weet er al veel van. Treinen heb ik altijd al mooi en interessant gevonden. Straks rijd ik treinen van 300 meter lang.”

Samenwerking
NS en het ROC van Amsterdam werken intensief samen voor de opleiding Machinist Railvervoer. Het ROC verzorgt de algemeen vormende MBO-vakken, een docent vanuit NS leert de machinisten in spé de spoorspecifieke zaken en natuurlijk lopen ze stage bij NS.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.