Utrecht,
29
april
2020
|
10:56
Europe/Brussels

Vier weken geen treinen van Groningen naar Assen/Veendam/Weener door spoorwerk

Vervoerders zetten bussen in van 6 mei t/m 3 juni

ProRail werkt aan het spoor
Van 6 mei tot en met 3 juni werkt ProRail aan het spoor voor het project Groningen Spoorzone waarmee provincie Groningen, gemeente Groningen, ProRail en NS samen werken aan de bereikbaarheid van de stad en regio. In deze periode werken verschillende aannemers aan de bouw van een extra vierde spoor tussen de stations Groningen en Groningen Europapark, het vernieuwen van sporen tussen Groningen en Haren en aan de stations Groningen en Groningen Europapark. Onderdeel daarvan zijn ook de laatste werkzaamheden op het nieuwe opstelterrein De Vork in Haren. Dit opstelterrein en het extra perron op station Groningen Europapark worden na de werkzaamheden in gebruik genomen.

Geen treinverkeer
Gedurende de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Groningen en Assen. Ook op het traject van Groningen naar Veendam/Weener (Arriva) is geen treinverkeer mogelijk. NS zet voor noodzakelijke reizigers snel- of stopbussen in tussen Groningen en Assen. Arriva rijdt eveneens bussen tussen Groningen en Veendam/Weener. In het weekend van 9-10 mei en 16-17 mei rijden er ook geen treinen tussen Groningen en Zuidhorn/Delfzijl/Eemshaven. Arriva zet ook hier bussen in.

Reistijd
Reizigers wordt geadviseerd rekening te houden met een langere reistijd en de reis kort van te voren te plannen. Dit kan via de reisplanner in de NS-app of Arriva-app en/of via de websites van NS en Arriva.

Coronamaatregelen en vervangend vervoer
Bij zowel de uitvoering van de werkzaamheden aan het spoor als bij het vervangend vervoer wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Arriva en NS vragen reizigers zich goed te verspreiden over de gereed staande bussen en in te stappen bij de deur in het midden van de bus om voldoende afstand te kunnen houden. De bussen zijn zo ingericht dat reizigers voldoende ver van elkaar kunnen zitten tijdens hun reis. Voor het reizen met het ov geldt onverminderd: reis alleen als dat noodzakelijk is.