Utrecht,
04
januari
2016
|
13:07
Europe/Brussels

Virtual Bowie Coupé in trein naar Groningen

  • Première aanstaande vrijdag op lanceerdatum nieuwe album

  • Voorpret in trein op weg naar expositie Groninger Museum

  • Reizigers razen met virtual reality-brillen door virtuele Bowie-wereld

De expositie David Bowie is start de hele maand januari in de trein. Van Zwolle naar Groningen rijdt NS in totaal negen keer met de Virtual Bowie Coupé. In deze treincoupé beleven reizigers een 2,5 minuten durende fictieve treinreis door de wereld van David Bowie. Ze krijgen hiervoor een speciale virtual Bowie-brillen uitgereikt. De première van de Virtual Bowie Coupé is op vrijdag 8 januari, de verjaardag van Bowie én de dag waarop zijn nieuwe album uitkomt.

Dagelijks verwacht het Groninger Museum 2000 bezoekers op de expositie over David Bowie, waarvan naar schatting de helft met de trein komt. Met de Virtual Bowie Coupé wil NS de voorpret voor een dagje Groningen in de trein laten beginnen. De Virtual Bowie Coupé rijdt na 8 januari nog op de zaterdagen en zondagen; 9, 10, 16, 17, 23, 24, 30 en 31 januari. Deze vertrekt telkens om 11.47 uur vanaf station Zwolle.

Voor de Virtual Bowie Coupé creëerden virtual reality-artiesten een treinreis die je door meerdere landschappen laat reizen; een combinatie van droom en werkelijkheid waarin perioden uit het artistieke en muzikale leven van Bowie te herkennen zijn. De reis is geïnspireerd op de ruim 300 objecten uit het David Bowie Archive die tijdens de expositie David Bowie is in het Groninger Museum te zien zijn.

Voor de Virtual Bowie Coupé werkt NS samen met het Groninger Museum, Moodbuilders, VRmaster, Perceptive Minds, V&A en Sennheiser. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De Coupé is gratis toegankelijk voor reizigers met een vervoersbewijs van Zwolle naar Groningen. Bezoekers van het Groninger Museum worden aangeraden tickets voor de expositie David Bowie is te reserveren op http://www.davidbowie-groningen.nl/