Utrecht,
08
juni
2023
|
12:09
Europe/Brussels

Vrijdagnacht geen treinen rond Amsterdam door verhuizing verkeersleiding

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er geen treinverkeer mogelijk in de regio Amsterdam. ProRail werkt dan aan de terugkeer naar de verkeersleidingspost in Amsterdam. NS onderzoekt andere vervoersmogelijkheden, maar het eerste beeld is dat die er zeer beperkt zullen zijn. NS adviseert reizigers daarom om alternatief vervoer te regelen of niet te reizen in de regio Amsterdam. ProRail en NS vinden het ontzettend vervelend voor reizigers die hiermee te maken krijgen. We houden reizigers de komende tijd op de hoogte via de NS-reisplanner en website.

Sinds zondag 4 juni is er een grote storing in de verkeersleidingspost Amsterdam. Daarom is er uitgeweken naar een uitwijklocatie in Utrecht. Het treinverkeer in Amsterdam en omstreken wordt nog steeds bediend vanuit deze uitwijklocatie in Utrecht. Het treinverkeer ondervindt daar momenteel geen hinder van.

Oorzaak gevonden
De oorzaak van de storing in de verkeersleidingspost van ProRail in Amsterdam is gevonden. Het betreft een defect hardware-onderdeel in het systeem voor de bediening van seinen en wissels. Dit hardware-onderdeel is inmiddels vervangen. Het systeem is de afgelopen twee dagen uitgebreid getest en werkt weer. Daarom wordt er vrijdag op zaterdagnacht teruggekeerd naar de verkeersleidingspost in Amsterdam. Tot die tijd wordt er vanuit de uitwijklocatie in Utrecht gewerkt.

Meer informatie is te vinden in dit bericht van ProRail.