Utrecht,
06
maart
2017
|
11:15
Europe/Brussels

‘Waar blijven de treinen ’s nachts?’

Die vraag stelde de 11-jarige Jonah Jimmink aan Willem Wever. Het populair-wetenschappelijke televisieprogramma klopte bij NS om het antwoord te krijgen en vanzelfsprekend hielpen we mee met het ontrafelen van dit mysterie.

Op het Haagse rangeerterrein De Binckhorst kregen Jonah, presentatrice Tess Milne en cameraploeg van Willem Wever een inkijkje in de nachtelijke verblijfplaats van treinen. In de kleine uurtjes worden er kleine reparaties uitgevoerd, gaan treinen door de wasstraat, worden ze van binnen schoongemaakt en in de juiste samenstelling klaargezet voor de volgende dag.

De Binckhorst is één van de NS-locaties waar een Technisch Centrum staat. Dat is een soort Wegenwacht voor treinen, waar kleinere reparaties gedaan kunnen worden. Jonah nam ook daar een kijkje en mocht zelfs onder de trein klussen aan het treinstel. NS-medewerkers stonden hem uiteraard bij.   

Het resultaat van Jonah's ontdekkingstocht is op maandag 6 maart om 17.10 uur te zien in de uitzending van Willem Wever op NPO3. En daarna uiteraard via Uitzending Gemist. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.