Utrecht,
31
mei
2016
|
14:00
Europe/Brussels

Waarom er 3 maanden minder treinen rijden tussen Breukelen - Veenendaal

Met de werkzaamheden rond Utrecht afgelopen weekend zijn we een nieuwe fase ingegaan waardoor er 3 maanden in de ochtend- en avondspits de extra Sprinters tussen Breukelen – Utrecht – Veenendaal niet kunnen rijden en treinen niet kunnen stoppen op Utrecht Zuilen.

ProRail maakt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu ruimte op het spoor rond Utrecht, zodat er in de toekomst meer treinen kunnen rijden. Eind van dit jaar is de spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal grotendeels afgerond.

De werkzaamheden zijn in het hart van Utrecht Centraal, terwijl de treinen zoveel als mogelijk blijven rijden. Wel moet er rekening worden gehouden dat er tijdens de werkzaamheden tijdelijk minder infrastructuur beschikbaar is in en rondom Utrecht waardoor je treinreis soms anders verloopt dan je van ons gewend bent..

Sinds afgelopen weekend zijn voor onze treinen tijdelijk minder perrons bereikbaar. Op het traject tussen Utrecht en Maarssen zijn de middensporen buiten dienst in verband met de vernieuwingen. Het opstelterrein – de parkeerplaats voor treinen – ten zuiden van Utrecht is niet beschikbaar en de treinen worden ergens anders opgesteld. Daarbij zijn ten noorden van Utrecht 2 in plaats van 4 sporen in gebruik. Dit betekent dat we een nieuwe planning hebben moeten maken tot eind augustus.

Alle Intercity´s tussen Utrecht en Amsterdam/Schiphol, de internationale treinen, de reguliere Sprinter Rhenen – Breukelen (in de spits door naar Amsterdam Centraal) en goederentreinen kunnen rijden over deze sporen. We hebben helaas geen plek kunnen vinden voor de spits-Sprinter Veenendaal Centrum – Utrecht – Breukelen. Deze trein kan tijdens de ochtend- en avondspits hierdoor helaas niet rijden. Waar mogelijk worden in de spits de Sprinters op dit traject langer gemaakt.

Vanaf 22 augustus, na de zomervakantie, zijn de nieuwe sporen rond Utrecht Centraal weer beschikbaar en kunnen alle Sprinters weer rijden. Ook kunnen vanaf dat moment treinen stoppen op het nieuwe station ten zuiden van Utrecht Centraal: station Utrecht Vaartsche Rijn