Utrecht,
21
juli
2022
|
14:01
Europe/Brussels

Wandelen doe je samen! Uniek Wandelen startte dit jaar op station Nijmegen

Samenvatting

Donderdagmiddag 21 juli trosteerden ruim zeventig deelnemers de regen voor hun wandeling tijdens het Uniek Wandelen vanaf het NS-station Nijmegen. Het evenement, georganiseerd door Stichting Vierdaagsefeesten Nijmegen, Stichting Uniek Wandelen Nederland en NS, brengt wandelaars van diverse achtergronden bij elkaar. Wandelaars met en zonder beperking lopen vandaag samen 9 kilometer door de mooie en afwisselende omgeving van de Vierdaagsefeesten. Op de feestboulevard bij het station finishen zij, uiteraard met gladiolen. Atlete Femke Pluim zorgde dat alle lopers goed van start gingen met een warming-up. Wethouder Cilia Daemen, directeur Stichting Vierdaagsefeesten Joris Bouwmeister en NS regiodirecteur NoordOost Maarten Haverkamp gaven het startsein samen met deelnemers Henk en Gudi.

Wandelen is niet alleen gezond, het verbindt. Naast het sportieve element staat tijdens deze wandeling ook de ontmoeting centraal. Wethouder Cilia Daemen: “Wat mooi is aan deze wandeling is dat iedereen mee kan doen: mensen met en zonder beperking. Dat vinden we als gemeente belangrijk en daar werken we aan via onder andere de Inclusie Agenda. Zolang de samenleving nog onvoldoende toegankelijk is voor iedereen blijven we hier aandacht voor vragen.”

Treinreizen en bewegen gaan samen. Bewegen is niet alleen fijn, het is ook noodzakelijk voor onze gezondheid. “Je reis met de trein begint natuurlijk bij je eigen voordeur”, legt NS regiodirecteur Maarten Haverkamp uit. “Om naar het station te komen en naar je uiteindelijke bestemming gebruik je de fiets of bus of loop je. Zo beweeg je al snel 30 minuten per dag. Wanneer je reist ben je dus aardig actief bezig, zonder daarvoor naar de sportschool te hoeven. Als NS stimuleren we dat en daarom zijn we ook supporter van bewegen.”

Vanaf 12.00 uur kregen de deelnemers een warm welkom op het stationsplein met een t/shirt en een poncho. Na de warming-up startte de tocht rond 13.00 uur. De lopers gaan via de Snelbinder door Lent, over de Lentloper en de Waalbrug richting het centrum van Nijmegen om te eindigen bij de feestboulevard bij het NS-station Nijmegen.