Utrecht,
07
november
2016
|
14:28
Europe/Brussels

Wat je nog niet wist over internationaal treinreizen

Vanochtend in NRC: een oproep van GroenLinks kamerlid Liesbeth van Tongeren om internationaal treinreizen aantrekkelijker te maken. ‘De trein legt het nog steeds af tegen het vliegtuig op prijs en service’. Haar doel is duidelijk: Naar Parijs, Brussel, Londen en Berlijn pak je de trein. En niet het vliegtuig.NS International werkt hard om boeken en reizen met de trein steeds makkelijker te maken. Je hoeft écht niet “urenlang handig te googelen” om online een treinreis te boeken. Bovendien: bij googelen op ‘trein naar Parijs’ staat nsinternational.nl al bovenaan.Treinreizen over de grens is leuk én duurzaam: Vliegreizen belasten het milieu met een factor zeven ten opzichte van de internationale trein.

Daarom hier: Wat Je Nog Niet Wist Over Internationaal Treinreizen (plus één tip die je niet verwacht).

1. Een beetje vooruit kijken scheelt je veel geld
Internationale treinreizen zijn vaak juist het goedkoopst als je een beetje vooruit kijkt en slim je reisdagen inplant. Tickets kun je bijna altijd drie of soms vier maanden van tevoren boeken. Op nsinternational.nl vind je ook voor de meest geboekte bestemmingen een prijskalender waarbij je simpel kunt zien op welke reistijden de tickets het goedkoopst zijn.

2. Van Den Helder naar Frankfurt op één digitaal ticket in je smartphone
Tickets naar alle internationale treinstations zijn bij NS altijd te boeken inclusief je vertrekstation in Nederland. Een OV-chipkaart is dan niet nodig. De tickets hoeven voor 95% van de internationale bestemmingen niet geprint te worden, maar kunnen simpel worden opgeslagen in de NS International App. Bij kaartcontrole is dan het tonen van de vierkante streepjescode voldoende. Ter geruststelling: dit lukt ook als je nét eventjes geen internet hebt.

NS International biedt ook service aan de reiziger als hij onderweg is. Via Whatsapp kun je 24 uur per dag vragen stellen over je ticket of je treinreis. Sowieso is onze klantenservice 24/7 bereikbaar. De Smartphone App ondersteunt ook Apple Watch, zodat je tijdens je trip je reisinformatie gewoon om je pols hebt. Tickets kopen is ook mogelijk via je smartphone of tablet.


Reisinformatie om je pols door de Apple Watch ondersteuning

3. Altijd aankomen in het hart van de stad
De meeste treinstations zijn gebouwd ver vóór de komst van het vliegtuig. Ook zijn grote steden sindsdien flink gegroeid en liggen vliegvelden vaak ver buiten de stad. De stations waarop internationale treinen aankomen liggen daarom altijd in het hart van de stad. Je hebt geen taxi nodig om in het centrum te komen; ook is de reistijd van deur-tot-deur daarom vaak niet ongunstiger dan met het vliegtuig. Probeer maar eens met de auto óf het vliegtuig in 3 uur en 20 minuten in het centrum van Parijs te komen vanaf Amsterdam; met Thalys kan het!

4. Liefs uit Londen vanuit Eurostar
Met de trein kun je straks rechtstreeks vanuit Nederland naar het hartje van Londen. Eurostar en NS bereiden op dit moment de komst voor van de rechtstreekse trein tussen Amsterdam Centraal en Londen St. Pancras via de Hogesnelheidslijn. In vier uur sta je in het hart van de Britse hoofdstad, vijf minuutjes lopen vanaf Hyde Park en pal naast King’s Cross. Je kunt nu ook al naar Londen - met één overstap op Brussel. Via Eurostar gaat die overstap verdwijnen.


Kerstshoppen in Londen: het kan gewoon met de trein

5. Je kunt ook naar Orleans met NS International
Natuurlijk is er een top-50 van meest verkochte bestemmingen, maar als je graag eens naar een andere Europese stad wilt, dan kun je ook simpel online een ticket boeken naar Orleans. Ook weer met één digitaal ticket in je smartphone, inclusief ticket vanaf elk station in Nederland. Zo zijn 3700 bestemmingen in Europa rechtstreeks te boeken. Orleans heeft trouwens een prachtige kathedraal.

Deze verwacht je niet: Gratis Stadswandelingen
NS heeft WandelBart. WandelBart is bekend van de NS Wandelingen in Nederland. Maar WandelBart is speciaal voor NS International op pad gegaan naar de populairste bestemmingen en heeft daar een aantal wandelingen uitgezet. Je vindt ze hier https://www.nsinternational.nl/nl/wandelen (en nee, je hoeft niet eerst te boeken. Gewoon een klein cadeautje van NS. Misschien dat je juist dát niet had verwacht).


Nieuwsgierig geworden? Check nsinternational.nl