Utrecht,
24
juli
2020
|
10:35
Europe/Brussels

We missen jullie

De derde week van juli. Een week die met dikke letters in de agenda staat van vele wandelaars, toeschouwers en feestvierders. Een week waarin honderdduizenden reizigers de stad binnenkomen via station Nijmegen voor de Vierdaagse(feesten). Een week waar wij als NS elk jaar naar uitkijken. Om die reizigers de hele week welkom te heten. We missen hen en de vrolijkheid die ze met zich meebrengen.

Stationsmanager Geoffrey Brookman:”Elk jaar zijn er honderden collega’s druk met dit mooie evenement. Niet alleen om het station er mooi en schoon uit te laten zien, maar we zetten ook extra treinen in, zorgen voor extra collega’s die vragen van reizigers kunnen beantwoorden en het voorplein is altijd een plek waar allerlei activiteiten te doen zijn. Het station is zo echt een plek waar je je welkom voelt. Dit jaar wilden we iedereen laten weten dat wij het ook missen, niet vergeten zijn en uitkijken naar 2021. Het jaar waarop de Vierdaagse hopelijk weer doorgaat.”

Op het station hangen de vier ‘wandeldagen’ een banner en posters om die boodschap over te brengen. Op vrijdag delen NS-medewerkers gladiolen uit als troost voor al die Vierdaagse liefhebbers. Ook is er een omroeper aanwezig die normaal tijdens de Vierdaagse vrijdag reizigers naar het juiste weg wijst op het station. Geoffrey Brookman: ”Op de vrijdag van Vierdaagse staat de bloemist, Flowers Insight,  van het station gladiolen te verkopen op veschllende plekken in het station en op het voorplein. Als er dan wat over was, mochten wij ze weggeven. Dit jaar heeft ook hij elke steun hard nodig en hebben we gladiolen van hem gekocht. Zo helpen we elkaar een beetje.”