Utrecht,
21
april
2016
|
11:14
Europe/Brussels

Webshop OV-sector maakt openbaar vervoer eenvoudiger voor toeristen

De gezamenlijke OV-bedrijven (verenigd in het NOVB) willen het openbaar vervoer eenvoudiger en begrijpelijker maken voor buitenlandse toeristen. Na het Amsterdam Travel Ticket en de aankondiging van het Holland Travel Ticket starten de OV-bedrijven een Engelstalige webshop: www.discoverholland.com. Hier kunnen toeristen voor een aantrekkelijke prijs een treinreis inclusief entree voor een toeristische attractie aanschaffen. Ook krijgen toeristen informatie over hoe het Nederlandse openbaar vervoer werkt.

De nieuwe Engelstalige webshop is vergelijkbaar met de Nederlandstalige Spoordeelwinkel.nl. Discoverholland.com is beschikbaar op alle mobiele apparaten en je kunt er betalen met Creditcard of PayPal

Nederland ziet het aantal buitenlandse gasten stijgen. Daarbij willen de gezamenlijke OV-bedrijven hen zo goed mogelijk van dienst zijn, niet alleen met internationale, maar ook met binnenlandse treinen. Veel buitenlandse bezoekers ervaren echter drempels bij het gebruik van het openbaar vervoer in Nederland, terwijl het OV juist kan bijdragen aan het spreiden van buitenlandse gasten over Nederland. Door meer toeristen gebruik te laten maken van het openbaar vervoernetwerk in Nederland, ervaren de bezoekers dat bestemmingen in het hele land prima met het OV te bereiken zijn.