Utrecht,
18
december
2020
|
07:49
Europe/Brussels

Week van de verloren knuffel: NS zoekt baasjes van knuffels

Knuffels Anton Aap, Droevige Dirk, Emma Eenhoorn, Karel Konijn en Peter Panda zijn hun baasje kwijtgeraakt op het station of in de trein. En worden ongetwijfeld zeer gemist. Tijdens de zesde editie van de #Weekvandeverlorenknuffel van 21 tot en met 25 december probeert NS de knuffelvriendjes nog voor het nieuwe jaar weer thuis te krijgen.

Op InstagramTwitter en Facebook vraagt NS aandacht voor de pluchen vriendjes. Hoe meer mensen de knuffels zien, hoe groter de kans op een hereniging. Help mee door de foto’s te delen of te reageren onder de berichten op onze social mediakanalen. Een knuffel herkend? Laat het ons en de baasjes of hun ouders dan meteen weten: dan komt de knuffel zo snel mogelijk naar huis.

30.000 verloren voorwerpen
Van 1 januari tot en met 31 oktober 2020 zijn er 30.000 voorwerpen op de stations of in de treinen gevonden. Vorig jaar waren dat in dezelfde periode 108.000 voorwerpen. Het verschil is te verklaren door corona, maar komt ook omdat pasjes (bankpassen, OV-chipkaarten en ID kaarten) niet meer geregistreerd worden. We adviseren reizigers om bankpassen en OV-chipkaarten direct te blokkeren en een nieuwe aan te vragen. Met de #Weekvandeverlorenknuffel wil NS reizigers informeren over wat te doen bij verlies van een eigendom. De kans dat een verloren voorwerp weer terugkomt bij de eigenaar is de eerste vijf dagen het grootst. De top vijf verloren voorwerpen van het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen bestaat uit:

1. Tassen
2. Portemonnees
3. Sleutels
4. Jassen
5. Handschoenen en sjaals

In totaal zijn er dit jaar (van 1 januari tot en met 31 oktober 2020) 150 knuffels gevonden op de stations of in de treinen. De meest opmerkelijke voorwerpen: Een frituurpan met een zak friet, een grote krabpaal voor een kat en een elektrische step. Vanwege corona belanden er dit jaar ook veel flesjes ontsmettingsgel bij ons Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen.

Iets verloren?
Als een reiziger iets verliest op het station of in de trein dan is het belangrijk om daar direct online een melding van te maken en het online formulier zo volledig mogelijk in te vullen. NS’ers proberen dagelijks om de binnengekomen meldingen en de gevonden voorwerpen te koppelen. Daarvan houden we de reiziger natuurlijk graag op de hoogte. Binnen vijf dagen zijn verloren spullen kosteloos op te halen bij de OV Service & Tickets winkel op het station. Daarna gaat het naar het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen. Vanuit hier stuurt NS - tegen een vergoeding - het voorwerp per post op. 
Ga voor meer informatie naar ns.nl/verlorenvoorwerpen.

Volg de knuffels op: InstagramTwitter en Facebook