Utrecht,
14
oktober
2015
|
12:30
Europe/Brussels

Week van Respect 2015 in teken van ov-personeel

De vierde editie van de landelijke Week van Respect, die vanaf 14 oktober van start is gegaan, staat dit jaar in het teken van de waardering van het werk van ov-personeel. Onder het motto Petje Af voor ov-personeel vraagt initiatiefnemer StichtingR aandacht voor het werk van mensen die werken in bus, tram, trein of metro. Op de Facebookpagina van deze organisatie kunnen mensen filmpjes plaatsen waarin ze symbolisch hun petje af nemen voor het werk van ov-personeel in een tijd waarin agressie in het openbaar vervoer nog te vaak de kop opsteekt. Wie mee wil doen kan een filmpje met zijn of haar Petjeaf-gebaar onder de hashtag #petjeaf plaatsen op Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn. 

Ook NS werkt mee aan dit 'chapeau' voor onze collega's en die van andere vervoersbedrijven. Het initiatief wordt verder gesteund door Connexxion, Arriva, Veolia, U-OV, het ministerie van Binnenlandse Zaken, en de VVMC (vakbond voor rijdend personeel).

Los van de #petjeaf-actie via social media worden er door NS-medewerkers voorlichtingslessen gegeven op scholen voor voortgezet onderwijs.In deze lessen wordt geschetst wat het werk van treinpersoneel en medewerkers op stations precies inhoudt. Conducteurs en machinisten vertellen over hun eigen ervaringen met agressie in de trein en in de klas worden dergelijke situaties nagespeeld. Doel van deze bijeenkomsten is om op een positieve en indringende manier aandacht te vragen voor mensen die midden in de samenleving hun werk doen.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.