23
augustus
2011
|
00:00
Europe/Brussels

Weekend 27/28 augustus geen treinverkeer van en naar Arnhem

Tussen 24 juli t/m 25 september legt ProRail de laatste hand aanonder andere de nieuwe sporen rondom station Arnhem. Daardoor is station Arnhemhet komend weekend niet bereikbaar per trein. De treinen naar Arnhem rijden totaan station Ede, Arnhem Velperpoort en Nijmegen. NS laat bussen rijden van ennaar station Arnhem. Actuele informatie is te vinden opwww.ns.nl/stationarnhem en viawww.twitter.com/NS_arnhem.

Live reportage op Twitter
De werkzaamheden achter de schermen bij NS zijn tijdens het weekend van27 en 28 augustus zijn live te volgen via Twitter.com/NS_arnhem. NS geeft opvrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus tussen 8.00 en 20.00 uur liveupdates van wat er gebeurt op en rond station Arnhem. Buiten het weekend is ditTwitter account ook te volgen voor actuele informatie over gewijzigdtreinverkeer rond Arnhem.

Achter de schermen bij NS
Om de treinreizigers van en naar Arnhem zo goed mogelijk te bedienen,zijn er veel mensen bij NS, ProRail en Syntus in touw tijdens het weekend. Voorde treinen richting Arnhem maakt de verkeersleiding van ProRail aanstaandweekend keerpunten in Nijmegen en Ede. De treinen komen uit alle windrichtingenen hebben relaties met talloze treinen in het land. Van Groningen tot Den Bosch.Dit treinverkeer en het busvervoer moeten in goede banen worden geleid. Debijsturingsorganisatie in Utrecht en Arnhem zit daarom klaar om waar nodig bijte sturen. Ook met Syntus zijn goede afspraken gemaakt.

Vrijdagnacht starten de voorbereidingen voor de busdiensten . Erkomen onder andere informatieborden bij de haltelocaties in Nijmegen, Ede enArnhem Velperpoort. De conducteurs, machinisten en het servicepersoneel staanbij de halteplaatsen, waar ze reizigers opvangen en verder helpen. De bussenstaan zo dicht mogelijk bij de stations om de loopafstand te beperken. Mindervaliden en mensen met veel koffers worden van en naar de trein gebracht pertaxibusje.