Utrecht,
27
november
2017
|
10:36
Europe/Brussels

#WeekvandeVerlorenKnuffel

Iedereen heeft wel een beeld bij het hartenleed van een zoekgeraakt knuffeldier. Bij NS krijgen we bijna dagelijks wel een verloren knuffel binnen, wat ons heeft aangezet tot het uitroepen van “De week van de verloren knuffel”. Want ook wij herenigen graag onze kleine reizigers met zijn of haar pluche allessie.

Jaarlijks laten NS-reizigers per ongeluk vele duizenden voorwerpen achter in de trein of op het stations. Omdat niet iedereen melding maakt van een verloren voorwerp, blijft er een hele dierentuin van gemiste knuffels achter. En dat terwijl we daar nauwelijks meldingen van krijgen. Om hier aandacht voor te vragen hebben dit jaar van 27 tot en met 2 december uitgeroepen tot “De week van de verloren knuffel”.

Iedere dag proberen we samen met onze online volgers een gevonden knuffel terug te krijgen bij de in droefenis verkerende dreumes. Via TwitterFacebookInstagram en Snapchat vragen we met #Weekvandeverlorenknuffel aandacht voor de verloren knuffel, met de ambitie dat we alle 5 de knuffels voor Sinterklaasavond herenigd hebben met hun eigenaartje.

Zelf iets verloren of vergeten?

  • Ga naar ns.nl/verlorenvoorwerpen
  • Vul hier zo volledig mogelijk het formulier in. Met het invullen van dit formulier krijg je een opsporingsnummer.
  • Ga ook zeker even langs het dichtstbijzijnde station om te vragen of jouw spullen zijn gevonden. 
  • Wanneer je hebt gemeld dat je iets bent verloren en het wordt door ons teruggevonden, dan krijg je binnen 3 weken een brief thuisgestuurd van ons Centraal Bureau Gevonden Goed. Hierin staat alle informatie over het terugkrijgen van je eigendom.

Wat doen wij met al die gevonden voorwerpen?

  1. Gevonden voorwerp(en) bewaren wij eerst 5 dagen op het station waar het is ingeleverd (binnen deze termijn kun je het kosteloos afhalen op het betreffende station).
  2. Na 5 dagen gaat het item naar een centraal depot.
  3. Als jouw eigendom is gevonden en het ligt bij het depot, dan krijg je hier via een brief melding van. Je eigendom wordt altijd naar het huisadres gestuurd, voor de verwerking -en verzendkosten brengen wij dan minimaal €15,-
  4. Na de wettelijke bewaartermijn (van de meeste producten 3 maanden) gaan de meeste voorwerpen naar vaste opkopers en de minder waardevolle spullen worden zoveel als mogelijk gerecycled.
Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.