Utrecht,
13
januari
2017
|
10:00
Europe/Brussels

Winters weer: maatregelen op het spoor

Update 13 januari, 8.30 uur: Gecontroleerde ochtendspits op het spoor

De ochtendspits verliep zonder grote problemen - ondanks het winterse weer in de oostelijke helft van Nederland. Wel zorgde een omgewaaide boom voor minder treinen tussen Ede-Wageningen en Arnhem. Ook is er een langere reistijd tussen Oss en Nijmegen en tussen Dordrecht en Roosendaal. Op het hoogtepunt van de spits reed NS 300 treinen. De meeste reden op tijd en daarmee was de spits vergelijkbaar met die van een normale dag.

Ondanks de maatregelen kan het winterse weer alsnog tot hinder leiden voor treinreizigers. Daarom raden wij reizigers aan om ook de rest van de dag en in het weekend het weer goed in de gaten te houden en vlak voor de reis de reisplanner te raadplegen.

Vrijdag 13 januari wordt er winters weer verwacht, met het zwaartepunt in het zuidoosten van het land. NS zet extra personeel in op stations en in de treinen. Ook worden treinen behandeld in een anti icing installatie. ProRail houdt morgen extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand. Op één traject, namelijk Den Bosch – Sittard rijden tot halverwege de middag 2 in plaats van 4 intercity’s per uur. Dat doen we om zo betrouwbaar mogelijk te kunnen rijden: er ontstaat meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen. Sprinters rijden hier volgens de dienstregeling.

Ondanks de maatregelen kan winters weer tot hinder leiden voor treinreizigers. Daarom raden wij reizigers aan om het weer goed in de gaten te houden en vlak voor de reis de reisplanner te raadplegen. Deze is in de loop van de avond aangepast.