Utrecht,
04
juni
2018
|
14:26
Europe/Brussels

Welkom fiets! in de nieuwe stalling onder station Assen

Na de ingebruikname van het nieuwe station Assen is nu ook de fietsenstalling gereed en geopend. Een moderne stalling met plaats voor 2.500 fietsen. Ook voor de buitengewone modellen, fietskarren en brommers is er plek.

NS beheert deze bewaakte fietsenstalling. Hier staan fietsen droog, veilig, dichtbij het perron en kan de eerste 24 uur gratis geparkeerd worden. Bij binnenkomst zien reizigers direct op de digitale schermen hoeveel plekken er waar zijn. Uiteraard zijn er ook OV-fietsen te huur voor het laatste stukje van de reis. Band zacht of fietslicht kapot? De Fiets & Service in de fietsenstalling staat klaar.

De eerste 24 uur gratis, hoe werkt dat?
Reizigers checken hun fiets in met de OV-chipkaart bij het incheckpunt in de fietsenstalling en stallen hun fiets. Wanneer de fiets wordt opgehaald, checken zij hun fiets weer uit bij de beheerder. Vanaf het moment dat de fiets wordt ingecheckt, is de eerste 24 uur gratis. Daarna betalen reiziger € 1,25 per 24 uur bij de beheerder met een pinbetaling of via Stallen op rekening, waarmee men maandelijks achteraf via factuur betaalt.

Vanaf eind mei hangt in de huidige fietsenstalling informatie over de nieuwe stalling. Van 4 tot 10 juni is de oude stalling nog geopend tussen 7.00 uur en 19.00 uur voor het afhalen van fietsen. Vanaf 11 juni is de oude stalling gesloten. Fietsen die dan nog in de oude stalling staan, zet de gemeente in opslag.