Utrecht,
08
augustus
2023
|
11:32
Europe/Brussels

Werk aan de Flevolijn: 19 dagen beperkt of geen treinverkeer

Vanaf zaterdag 12 augustus tot en met zondag 3 september werkt ProRail aan het spoor. Tijdens deze periode is er beperkt tot geen treinverkeer mogelijk op de Flevolijn. Rondom het weekend van Lowlands, van 17 tot en met 21 augustus rijden de treinen wel. NS adviseert reizigers om voor vertrek de reisplanner op ns.nl of de NS-app te raadplegen. Reizigers moeten rekening houden met 30 minuten extra reistijd.

  • Vanaf zaterdag 12 augustus tot donderdagochtend 17 augustus half elf rijden er geen treinen tussen Weesp/Naarden-Bussum en Almere Oostvaarders. NS zet stop- en snelbussen in tussen Weesp en Almere Oostvaarders. 
  • Reizigers die vanaf station Naarden-Bussum richting Almere willen reizen, kunnen met de trein naar Weesp. Op station Weesp zetten zij hun rit per bus voort.
  • Van dinsdag 22 augustus tot en met zondag 3 september rijden er geen treinen tussen Almere Oostvaarders en Dronten. NS zet stopbussen in.
  • Op dinsdag 22 augustus, donderdag 31 augustus, zaterdag 2 september en zondag 3 september rijden er geen treinen tussen Almere Centrum en Almere Oostvaarders. NS zet stopbussen in.
  • Reizigers die met de Intercity tussen Groningen/Leeuwarden en Amsterdam Centraal reizen, kunnen omreizen via Amersfoort Centraal.
flevolijn

Lowlands

Lowlands blijft bereikbaar met de trein of treinvervangende bus en de speciale Lowlands pendelbus. Vanaf de treinstations van Dronten en Lelystad reizen festivalgangers met een pendelbus door naar Lowlands. Op donderdag 17 augustus zijn tot half elf tussen station Weesp en Almere Oostvaarders nog werkzaamheden gepland en zet NS ook daar nog treinvervangende snelbussen in. NS adviseert altijd de reis naar Lowlands te plannen via de reisplanner van NS. De reguliere streekbussen vanaf Harderwijk zijn niet toereikend voor grote hoeveelheden Lowlands bezoekers, NS adviseert een van bovenstaande routes te kiezen, ook al lijkt Harderwijk dichterbij de festivallocatie.

Reizigers uit de richting van Amsterdam of Noord-Holland die al op donderdagochtend willen afreizen naar Lowlands:

  • Kunnen ofwel per trein omreizen via Amersfoort, richting Zwolle en dan naar Dronten.
  • Of ze reizen naar station Weesp en nemen daar een van de NS-snelbussen die -zonder tussenstops- van station Weesp naar Almere Oostvaarders gaan. Vervolgens nemen ze daar de Sprinter naar Lelystad.
  • Het spoor wordt na 10.30 vrijgegeven en dan is Lowlands weer bereikbaar met trein plus pendelbus.

Andere werkzaamheden en evenementen

Tijdens het Formule 1-weekend op 25, 26 en 27 augustus wordt er ook aan de Flevolijn gewerkt. Ook werkt ProRail op andere trajecten aan het spoor. NS adviseert reizigers om hier rekening mee te houden en goed voorbereid op pad te gaan. Check vlak voor vertrek de reisplanner.

Spooronderhoud

ProRail werkt deze zomer op verschillende locaties op de Flevolijn, tussen Muiderberg en Swifterbant. Op het hele traject worden onder andere spoorstaven en dwarsliggers vernieuwd. Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website van ProRail.