Rotterdam,
23
januari
2017
|
11:13
Europe/Brussels

Werk aan de Willemsspoortunnel nu echt af

Het werk in de Willemsspoortunnel is klaar. Het spoor in en rond de tunnel is volledig vernieuwd. Op station Blaak en Rotterdam Zuid zijn de perrons aangepakt en er staat nieuw meubilair. Het geduld van de reizigers is vanaf begin december op de proef gesteld. Gedurende twee periodes van 16 dagen was er minder of, in de weekenden, geen treinverkeer. NS en ProRail willen reizigers daarom bedanken voor hun geduld.

Het spoor tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Zuid was aan het einde van zijn levensduur en moest daarom vervangen. Om te voorkomen dat het spoor te veel slijt en daardoor meer storingen optreden, werd het hele spoor vervangen. Om optimaal gebruik te maken van deze periode zijn ook andere werkzaamheden aan perrons en meubilair gedaan.

Gedurende de buitendienststellingen was de helft van het spoor beschikbaar. Hierdoor konden minder treinen rijden. In verschillende weekenden reden er geen treinen en werden reizigers vervoerd met bussen. In de omgeving van Rotterdam konden reizigers in deze gebruikmaken van RET voor alternatief vervoer.

Maandag is de treindienst hervat. Ook start maandag de nieuwe Intercityverbinding van NS tussen Den Haag en Breda via de HSL. Hiermee is vanaf 19 december drie weken getest.