Utrecht,
10
juli
2023
|
09:36
Europe/Brussels

Werkzaamheden aan het spoor bij Gouda: aangepaste dienstregeling

Van donderdag 13 juli tot en met zondag 23 juli werkt ProRail rond Gouda aan het spoor. Daardoor is de dienstregeling van, naar en via Gouda in die periode aangepast. Daarnaast zet NS verschillende keren bussen in. Op 22 en 23 juli is er helemaal geen treinverkeer mogelijk van, naar en via Gouda. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd en drukte.

Tijdens de werkzaamheden adviseren we reizigers tijdig hun reis van deur tot deur te plannen in de NS-App of op ns.nl omdat sommige treinen op andere tijden vertrekken of niet rijden. Het kan ook zijn dat treinen vanaf een ander perron vertrekken. 

22 en 23 juli
In het weekend van 22 en 23 juli is station Gouda niet bereikbaar per spoor. Reizigers kunnen gebruik maken van een omreisroute of NS-bussen. Reizigers kunnen op deze pagina terecht voor meer informatie over alternatieve reismogelijkheden.

Werkzaamheden
ProRail vernieuwt langs een groot deel van het traject Gouda – Alphen aan den Rijn de assentellers. Dat zijn apparaten die tellen hoeveel assen van een trein een stuk spoor passeren. Er worden ook twee overwegen in Waddinxveen en Boskoop gerenoveerd. Bij station Gouda wordt er aan kabels en leiding gewerkt om ruimte te maken voor een woningbouwproject.