Utrecht,
04
oktober
2022
|
19:52
Europe/Brussels

Werkzaamheden aan het spoor rond Deventer

In de periode van 8 tot en met 23 oktober werkt ProRail aan het spoor bij Deventer. Als gevolg van deze werkzaamheden zijn er van 8 tot 15 oktober wijzigingen in de dienstregeling. Vanaf 15 t/m 23 oktober is er geen treinverkeer mogelijk op het traject Apeldoorn - Deventer - Rijssen en Deventer - Zutphen. En vanaf 17 t/m 23 oktober rijden er ook geen treinen tussen Deventer en Olst.

Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd en wordt geadviseerd de reisplanner te raadplegen. Er rijden treinvervangende bussen. In het weekend van 15 en 16 oktober vragen we reizigers vanwege een tekort aan beschikbare bussen rekening te houden met lange wachttijden bij de bussen en extra reistijd. 

Werkzaamheden

ProRail vernieuwt het spoorwegemplacement rond station Deventer, dat aan het einde van zijn levensduur is. Wissels worden gesaneerd, verlegd en/of vervangen. De wisselverwarming wordt omgebouwd van gas naar elektrisch. Ook de bovenbouw en bovenleiding worden vernieuwd. Verder wordt 150 meter perronkeerwand van spoor 3 vervangen en wordt het perron zelf 11 meter ingekort. Spoorstaven op het spoorviaduct boven de Brinkgreverweg worden vervangen. De werkzaamheden dragen bij aan een robuuster dienstregeling en een comfortabeler aankomst en vertrek te station Deventer.

NS zet bussen in op 15 en 16 oktober:

  • NS zet snelbussen in tussen Apeldoorn – Deventer – Rijssen.
  • NS zet stopbussen in tussen Apeldoorn – Twello – Deventer – Deventer Colmschate – Holten – Rijssen.
  • NS zet snelbussen in tussen Deventer en Zutphen.
  • NS zet taxibusjes in tussen Apeldoorn – Apeldoorn Osseveld.

NS zet bussen in de periode van 17 t/m 23 oktober:

  • NS zet snelbussen in tussen Apeldoorn – Deventer – Rijssen.
  • NS zet snelbussen in tussen Zutphen – Deventer - Olst.
  • NS zet stopbussen in tussen Apeldoorn – Twello – Deventer – Deventer Colmschate – Holten – Rijssen.
  • NS zet taxibusjes in tussen Apeldoorn – Apeldoorn Osseveld.

Aangepaste dienstregeling van 8 tot en met 14 oktober

Op 8 en 9 oktober vertrekken sommige treinen van andere perrons dan reizigers gewend zijn. Ook zijn er aanpassingen in de dienstregeling;

Van 10 t/m 14 oktober zijn er tevens aanpassingen in de dienstregeling en er rijden minder Sprinters tussen Almelo en Deventer.