Utrecht,
17
oktober
2022
|
10:52
Europe/Brussels

Werkzaamheden aan het spoor tussen Eindhoven Centraal en Venlo

 • Van zondag 23 oktober tot en met dinsdag 1 november werkt ProRail aan het spoor tussen Eindhoven Centraal en Venlo. Als gevolg van deze werkzaamheden rijden er op zondag 23 oktober tot 10:00 uur geen treinen van, naar en via Eindhoven Centraal. Daarnaast is er geen treinverkeer tussen Eindhoven Centraal en Venlo van zondag 23 oktober en dinsdag 1 november.  

Tijdens deze werkzaamheden wordt onder andere de ballast van het spoor vervangen, de spoorstaven en dwarsliggers, de bovenleiding en de treinbeveiliging. Daarnaast vinden op een aantal stations perronwerkzaamheden plaats. Regelmatig onderhoud is belangrijk voor betrouwbaar treinverkeer nu en in de toekomst. Hierdoor blijft het spoor in goede conditie en kunnen reizigers blijven rekenen op een veilige en betrouwbare treinrit.   

Gevolgen voor de treinreis 

 • Zondag 23 oktober rijden er tot 10.00 uur geen treinen van, naar en via Eindhoven Centraal. En tussen Weert en Roermond rijden er tot 11.00 uur geen treinen. Er worden stop- en snelbussen ingezet.  
  - stopbussen Eindhoven Centraal – Eindhoven Strijp-S- Best-Boxtel 
  - stopbussen Eindhoven Centraal – Geldrop – Heeze – Maarheeze – Weert  
  - snelbussen Weert- Roermond   
  - snelbussen Eindhoven Centraal – Boxtel 
  - snelbussen Eindhoven Centraal – Tilburg 
  - snelbussen Eindhoven Centraal – Weert 
  Na 10.00 uur rijden de treinen van, naar en via Eindhoven weer de normale dienstregeling (m.u.v. richting Venlo). Na 11.00 uur rijden de treinen tussen Weert en Roermond weer de normale dienstregeling.
   
 • Zondag 23 oktober tot en met dinsdag 1 november rijden er geen treinen tussen Eindhoven Centraal en Venlo. Er rijden snelbussen tussen:  
  - Eindhoven Centraal – Venlo 
  - Eindhoven Centraal – Helmond – Deurne  
  - Venlo – Blerick – Horst-Sevenum – Helmond 
  Tussen Helmond Brandevoort, Helmond ’t Hout, Helmond en Helmond Brouwhuis kunnen reizigers gebruik maken van een taxibusje. 

Er is geen rechtstreekse busverbinding vanuit Blerick, Horst- Sevenum, Helmond Brandevoort, Helmond  ‘t Hout, en Helmond Brouwhuis naar Eindhoven Centraal. Reizigers kunnen overstappen van bus op bus. 

Ga voorbereid op reis  
Wij adviseren reizigers voor vertrek de NS Reisplanner of app te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot ongeveer 30 minuten.