Utrecht,
09
oktober
2023
|
14:27
Europe/Brussels

Werkzaamheden aan het spoor tussen Woerden en Gouda: geen treinverkeer

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 oktober werkt ProRail aan het spoor tussen Woerden en Gouda. Als gevolg van deze werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Woerden en Gouda. Er wordt onder andere een stuk spoor weggehaald, de zogenaamde wachtsporen bij Oudewater worden verwijderd Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd en overstappen. 

Gevolgen voor de treinreis  
Van maandag 16 oktober tot en met vrijdag 20 oktober rijden er geen treinen tussen Woerden en Gouda. Reizigers kunnen gebruik maken van de onderstaande omreisroutes:  
- Reizigers vanuit Rotterdam Centraal richting Utrecht Centraal kunnen omreizen met de hogesnelheidslijn (HSL) via Schiphol. Reizigers moeten wel rekening houden met een toeslag die betaald moet worden voor het gebruik van de HSL. 
- Reizigers vanuit Den Haag Centraal richting Utrecht Centraal kunnen omreizen via Leiden Centraal.  
- Reizigers vanuit Gouda richting Utrecht Centraal kunnen omreizen via Alphen aan den Rijn. 

Tussen Gouda en Gouda Goverwelle rijdt een taxibusje om gebruik te kunnen maken van de omreisroutes met de trein.  

Zondag 15 oktober 
Op zondag 15 oktober zijn er ook werkzaamheden tussen Utrecht Centraal en Woerden waardoor er op deze dag geen treinen rijden op dit traject. Er zijn omreisroutes en er worden bussen ingezet. 

Ga voorbereid op reis  
Wij adviseren reizigers voor vertrek de NS Reisplanner of app te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot ongeveer 30 minuten en extra overstappen. Meer informatie over de werkzaamheden is te lezen op de site van ProRail.