Utrecht,
15
augustus
2019
|
16:29
Europe/Brussels

Werkzaamheden Alphen a/d Rijn - Gouda van start op zaterdag 17 augustus

Samenvatting

In de tweede helft van augustus en de eerste week van september moderniseert ProRail 23 dagen lang een aantal stations tussen Alphen a/d Rijn en Gouda. Tegelijkertijd pakt de gemeente Waddinxveen het voorplein van station Waddinxveen Noord aan. Dit kan gevolgen hebben voor treinreizigers tussen Alphen en Gouda in die periode.

Gevolgen voor de treinreizigers

Vanaf 17 augustus tot en met 8 september stoppen geen treinen op station Waddinxveen Noord. En van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september rijden er helemaal geen treinen op het gehele traject Alphen a/d Rijn - Gouda. NS zet bussen in.

In het weekend rijden, vanwege spoorwerkzaamheden op zaterdag 24 en zondag 25 augustus, ook geen treinen tussen Leiden Centraal – Woerden. Ditzelfde geldt op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september tussen Leiden Centraal en Alphen a/d Rijn. Ook hier is er vervangend busvervoer.

Treinreizigers moeten rekening houden met extra reistijd, door bijvoorbeeld vervangend busvervoer of omreizen. Reizigers kunnen via www.ns.nl of de NS-app zien wat dit betekent voor hun reis.

Modernisering stations

Na de bouw van de nieuwe stations Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel zijn deze zomer de bestaande stations Boskoop, Alphen a/d Rijn, Waddinxveen en Waddinxveen Noord aan de beurt voor modernisering. Zo verbetert ProRail de toegankelijkheid en het comfort en krijgen de stations onder meer een R-Net-uitstraling. Ook worden de stations duurzamer gemaakt met onder andere slimme LED-verlichting.

Planning

De werkzaamheden zijn vooral in de zomervakantie gepland om zo min mogelijk treinreizigers hinder te laten ondervinden. Reizigers zijn vanaf circa een maand van tevoren via diverse communicatiemiddelen geïnformeerd over de gevolgen voor hun treinreis. De NS Reisplanner is bijgewerkt. We adviseren reizigers om kort voor vertrek nogmaals de planner te checken.

Samenvatting

  • 17 augustus t/m 8 september: stoppen geen treinen op Waddinxveen Noord
  • 23 augustus t/m 1 september: geen treinverkeer Alphen a/d Rijn – Gouda
  • 24 en 25 augustus: geen treinverkeer Leiden Centraal – Woerden
  • 31 augustus en 1 september: geen treinverkeer Leiden Centraal – Alphen a/d Rijn