Utrecht,
28
juli
2022
|
10:15
Europe/Brussels

Werkzaamheden bij station Ede-Wageningen. Geen treinverkeer van, naar en via Ede-Wageningen.

Reisadvies: Reis buiten de spits of reis om

Samenvatting

Het station van Ede-Wageningen wordt vernieuwd. ProRail vervangt onder andere wissels, sporen, seinen en er wordt een nieuwe reizigerstunnel op de juiste plek geplaatst. Hierdoor is er van 7 augustus tot en met 30 augustus geen treinverkeer mogelijk tussen Arnhem Centraal en Driebergen-Zeist en tussen Ede-Wageningen en Barneveld Centrum. NS en Connexxion zetten bussen in. Busbedrijven geven aan onvoldoende bussen te kunnen leveren, waarbij het tekort in de spits het grootst is. Reizigers worden dringend geadviseerd om zoveel mogelijk buiten de spits te reizen of een omreisroute te gebruiken. Zo wordt voorkomen dat reizigers in lange rijen voor bussen komen te staan.

Ga voorbereid op reis
Tijdens de werkzaamheden zijn NS-medewerkers op de verschillende stations aanwezig om eventuele vragen van reizigers te beantwoorden. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van minimaal 30 minuten. Raadpleeg de NS Reisplanner voor actuele informatie.

NS zet bussen in:
-        Er rijden snelbussen tussen Arnhem Centraal en Driebergen-Zeist (t/m 30 augustus)
-        Er rijden snelbussen tussen Arnhem Centraal - Ede-Wageningen - Veenendaal de Klomp en Driebergen Zeist (t/m 30 augustus)
-        Er rijden bussen tussen Wolfheze en Ede Wageningen. Deze bussen rijden tot en met 1 september omdat het nieuwe perron bij Ede-Wageningen dan gereed is. Vanaf 2 september rijden de Sprinters weer.

Connexxion zet bussen in:
-        Er rijden stopbussen tussen Ede-Wageningen – Ede Centrum – Lunteren – Barneveld Zuid – Barneveld Centrum (t/m 30 augustus)
-        Er rijden snelbussen tussen Ede-Wageningen en Barneveld Centrum (22 t/m 26 en 29 en 30 augustus)

Omreisroute
Reizigers tussen Nijmegen en Utrecht Centraal reizen om via ’s-Hertogenbosch.


Nieuw station Ede-Wageningen
Onder de naam Spoorzone Ede werken ProRail, gemeente Ede, NS en aannemerscombinatie EdesPoort samen aan een nieuw station Ede-Wageningen dat naar verwachting in 2024 klaar is. Tijdens de werkzaamheden in augustus wordt de nieuwe reizigerstunnel op haar definitieve plek geschoven. Ook komt er een nieuw perron en vernieuwt ProRail bestaande sporen, wissels, seinen en bovenleiding. . Meer informatie over het nieuwe station op de site van ProRail.