Den Haag,
20
oktober
2022
|
13:22
Europe/Brussels

Werkzaamheden Leiden – Den Haag: geen treinen, NS zet bussen in

Van donderdag 27 oktober tot en met zondag 30 oktober werkt ProRail aan het spoor tussen Leiden en Den Haag. Daardoor rijden er geen treinen tussen Leiden Centraal en Den Haag Centraal/Den Haag HS en Den Haag Centraal – Den Haag HS. NS zet bussen in. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd en drukte, zeker in de spits. Het advies is daarom om waar mogelijk de spits te mijden. Voor doorgaande reizigers is het mogelijk om te reizen via Gouda, Woerden of Den Haag Centraal.

Tijdens de werkzaamheden zijn NS-medewerkers op de stations aanwezig om eventuele vragen van reizigers te beantwoorden.

Goed voorbereid op reis 
We adviseren reizigers tijdig hun reis van deur tot deur te plannen in de NS-App of op ns.nl. Eventuele extra reistijd is in de reisplanner meegenomen. 

NS zet bussen in tussen 27 en 30 oktober: 
- Stopbussen Leiden Centraal – Den Haag Centraal 
- Stopbussen Den Haag Centraal – Den Haag HS 
- Nachtnetbus Leiden Centraal – Den Haag HS 

Let op: Omdat de bussen niet bij station Den Haag Laan van NOI kunnen stoppen, kunnen reizigers daar gebruikmaken van de metro van/naar Den Haag Centraal.

Werkzaamheden
ProRail werkt tussen 27 oktober en 30 oktober aan het spoor tussen Den Haag en Leiden. Het spoor wordt op enkele locaties  vernieuwd om het zo in goeie conditie te houden. Op station Den Haag Mariahoeve wordt  een deel van het perron weer op de juiste hoogte gebracht, zodat het instappen in treinen makkelijker gaat.