Utrecht,
28
april
2016
|
13:58
Europe/Brussels

Werkzaamheden rond Utrecht Centraal

In de week van 2 tot en met 8 mei en in het Pinksterweekend van 14, 15 en 16 mei werkt ProRail intensief aan de spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal. Utrecht blijft bereikbaar, maar op een aantal trajecten zullen reizigers hinder ondervinden van de werkzaamheden. NS adviseert reizigers om zich voor vertrek goed te informeren via ns.nl of de Reisplanner.

Informatie voor treinreizigers

Wie van 2 tot en met 8 mei of met Pinksteren op pad wil moet rekening houden met langere reistijden, vaker overstappen, omreizen via een andere route, drukke treinen en reizen met de bus in plaats van met de trein.

Het gaat in de week van 2 tot en met 8 mei om de trajecten:

  • Den Haag Centraal/Rotterdam Centraal – Utrecht Centraal
  • Schiphol Airport – Breukelen – Utrecht Centraal – Rhenen/Ede-Wageningen
  • Den Haag Centraal/Rotterdam Centraal – Utrecht Centraal
  • Breukelen – Utrecht Centraal
  • Utrecht Overvecht – Utrecht Centraal

De Intercity Direct is in deze periode toeslagvrij.

Tijdens het Pinksterweekend gaat het om het traject:

  • Schiphol Airport – Utrecht Centraal – ‘s-Hertogenbosch

Reizigers wordt geadviseerd kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen. Informatie over de dienstregeling is ook te vinden op ns.nl/treinverkeerutrecht.

Spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal

ProRail maakt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu ruimte op het spoor rond Utrecht, zodat er in de toekomst meer treinen kunnen rijden. Het emplacement wordt volledig vernieuwd en er komen twee sporen en een nieuw perron bij. Door de sporen anders in te richten kunnen treinen sneller en soepeler het station in- en uitrijden. Tijdens de meivakantie en het Pinksterweekend werkt ProRail aan twee perrons, aan het spoor, de bovenleiding en aan een nieuw beveiligingssysteem. Eind van dit jaar is de spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal grotendeels afgerond.