Utrecht,
11
februari
2024
|
16:10
Europe/Brussels

Werkzaamheden station Ede-Wageningen

Geen treinverkeer mogelijk van 20 tot en met 23 februari 5.00 uur.

Samenvatting

Vanaf vrijdag 23 februari kunnen reizigers gebruik maken van het nieuwe station Ede-Wageningen. Aannemerscombinatie EdesPoort werkt tot die dag nog door aan de laatste afrondende werkzaamheden. Hierdoor rijden er van dinsdag 20 februari tot en met vrijdag 23 februari 5:00 uur geen treinen. Reizigers kunnen gebruik maken van bussen. NS adviseert reizigers de reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.

Bussen in plaats van treinen

Op verschillende trajecten zet NS bussen op dinsdag, woensdag en donderdag bussen in:

  • Tussen Arnhem en Driebergen Zeist rijden er elke tien minuten snelbussen.
  • Tussen Arnhem, Ede-Wageningen en Driebergen-Zeist rijden er elke tien minuten stopbussen.
  • Tussen Ede-Wageningen en Veenendaal/de Klomp rijden er elk half uur stopbussen.
  • Tussen Wolfheze en Ede-Wageningen rijden er elk half uur stopbussen.

Laatste loodjes

EdesPoort voert afrondende werkzaamheden uit zoals het plaatsen van kaartverkoopautomaten, bankjes en prullenbakken. Ook aan de bewegwijzering voor de reizigers wordt gewerkt in de vorm van treinbeeld- en fietsrouteborden. 

Met de ingebruikname van het nieuwe station zijn de werkzaamheden in de Spoorzone Ede nog niet helemaal klaar. Zo werkt de aannemer na 23 februari ook aan het inrichten van een bouwterrein op het huidige Noord- en Zuidplein. Op deze pleinen staan nu de fietsenstallingen. Deze worden verwijderd omdat het bouwterrein nodig is voor het inrijden van de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel (Westtunnel). Ook start een aannemer met de bouw van de P&R-garage en de sloop van het oude station.

Voor meer informatie over het nieuwe station Ede-Wageningen, kijk op www.spoorzone-ede.nl/