Eindhoven,
02
augustus
2022
|
15:30
Europe/Brussels

Werkzaamheden tussen Eindhoven en Boxtel. Reisadvies: reis buiten de spits

NS geeft reizigers tussen Eindhoven en Boxtel / ’s-Hertogenbosch het dringende advies om tussen 9 en 26 augustus buiten de spits te reizen. Reden is dat ProRail in deze 17 dagen aan het spoor bij Boxtel werkt en dat het grote aantal reizigers op dit traject niet allemaal op hetzelfde moment per bus vervoerd kan worden. Dit speelt vooral tijdens de spits. Reizigers die toch op pad gaan, worden daarom geadviseerd om zoveel mogelijk buiten de spits te reizen.

Daarnaast werkt Rijkswaterstaat ook aan de weg bij Eindhoven. Daardoor lopen bussen mogelijk ook vertraging op.

Ga voorbereid op reis 
Tijdens de werkzaamheden zijn NS-medewerkers op de stations aanwezig om eventuele vragen van reizigers te beantwoorden. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van minimaal 30 minuten. Raadpleeg de NS Reisplanner voor actuele informatie.

NS zet bussen in: 
- Snelbussen Eindhoven Centraal – Boxtel; 
- Stopbussen Eindhoven Centraal – Eindhoven Strijp-S – Best – Boxtel.

Werkzaamheden
ProRail werkt van 9 tot en met 26 augustus aan het spoor bij Boxtel. Er worden acht hogesnelheidswissels aangelegd. Hierdoor hoeven treinen in de toekomst minder af te remmen om van spoor te wisselen. Deze wissels zijn 140 meter lang en worden voorafgaand aan de werkzaamheden in delen langs het spoor klaargelegd. Ook de bovenleiding, treinbeveiliging en seinen worden aangepast. Daarnaast wordt de wisselverwarming vervangen. Er is bewust voor gekozen het in een vakantieperiode uit te voeren omdat er dan minder treinreizigers zijn.