Utrecht,
27
mei
2022
|
11:07
Europe/Brussels

Werkzaamheden tussen Geldermalsen en Tiel, geen treinverkeer mogelijk

Samenvatting

ProRail werkt aan het spoor tussen Tiel en Geldermalsen en vernieuwt dwarsliggers op het spoor. Hierdoor rijden er van donderdagavond 2 juni 23.20 uur tot dinsdagochtend 7 juni geen treinen tussen Geldermalsen en Tiel. Reizigers kunnen gebruik maken van bussen. Dit zorgt voor een langere reistijd dan gewend. Advies is om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Vernieuwingen aan het spoor en vervangen overwegen
Om het spoor klaar te maken voor de toekomst, werkt ProRail regelmatig aan het spoor. Tussen Tiel en Geldermalsen vervangt ProRail de houten dwarsliggers voor betonnen exemplaren. Ook worden twee overwegen vervangen. Als laatste krijgt het schouwpad onderhoud. Dit zijn paden langs het spoor die baanmedewerkers gebruiken om controles en inspecties uit te voeren.

Ga voorbereid op reis
Reizigers kunnen gebruik maken van bussen tussen Tiel en Geldermalsen. De bussen stoppen ook op Tiel Passewaaij. NS raadt reizigers aan voor vertrek de reisplanner of NS-app te raadplegen en rekening te houden met een langere reistijd. Reizigers worden door NS via verschillende communicatiemiddelen geïnformeerd, zoals vooraankondigingsborden op stations, via schermen in de trein, reisinfo-posters op stations, omroepberichten op de stations en in de trein en een e-mail aan vaste klanten. Tijdens de werkzaamheden zijn NS-medewerkers op station Geldermalsen aanwezig om eventuele vragen van reizigers te beantwoorden.