Utrecht,
25
april
2023
|
12:36
Europe/Brussels

Werkzaamheden tussen Gouda en Den Haag Ypenburg

Van zaterdag 29 april tot en met donderdag 4 mei werkt ProRail aan het spoor tussen Gouda en Den Haag Ypenburg. Als gevolg van deze werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Gouda en Den Haag Ypenburg. 

Tijdens deze werkzaamheden gaat ProRail zogenaamde duikers die onder het spoor liggen vernieuwen. Dat zijn tunnels onder het spoor waar water doorheen loopt. Deze duikers zijn aan het einde van hun levensduur en moeten worden vernieuwd. Regelmatig onderhoud is belangrijk voor betrouwbaar treinverkeer nu en in de toekomst. Hierdoor blijft het spoor in goede conditie en kunnen reizigers blijven rekenen op een veilige en betrouwbare treinrit.   

Gevolgen voor de treinreis 
Van zaterdag 29 april tot en met donderdag 4 mei rijden er geen treinen tussen Gouda en Den Haag Ypenburg. Reizigers kunnen omreizen en er worden bussen ingezet: 

  • Reizigers die willen reizen tussen Utrecht Centraal en Den Haag Centraal kunnen omreizen via Leiden Centraal.  
  • Reizigers die willen reizen tussen Gouda en Den Haag Centraal kunnen omreizen via Rotterdam Centraal.  
  • Er rijden stopbussen tussen Gouda – Den Haag Ypenburg.  
  • Op het nachtnet van woensdag op donderdag rijden bussen tussen Gouda en Rotterdam. 

Vanaf vrijdag 5 mei 05.00 uur rijden de treinen tussen Gouda en Den Haag Ypenburg weer de normale dienstregeling. 

Ga voorbereid op reis 
Wij adviseren reizigers voor vertrek de NS Reisplanner of app te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot ongeveer 30 minuten en extra overstappen.  Meer informatie over deze werkzaamheden is te lezen op de site van ProRail.