Utrecht,
17
november
2021
|
13:37
Europe/Brussels

Werkzaamheden tussen Utrecht Centraal - Ede-Wageningen en Utrecht Centraal - Rhenen

Samenvatting

In het weekend van 20 en 21 november werkt ProRail aan het spoor tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen en Utrecht Centraal en Rhenen. Van 22 tot en met 28 november werkt ProRail aan het spoor tussen Driebergen-Zeist en Rhenen. NS zet bussen in op alle trajecten. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd. NS adviseert reizigers om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Werkzaamheden
Op de stations Bunnik, Maarn, Rhenen, Veenendaal Centrum en Veenendaal West verlengt ProRail diverse perrons. In Bunnik en Amerongen worden bij twee overwegen aanpassingen voor het wegverkeer uitgevoerd. In Bunnik wordt ook een Niet Actief Beveiligde Overweg (NABO) opgeheven . Daarnaast worden er verschillende werkzaamheden aan seinen en bovenleidingen uitgevoerd. Deze werkzaamheden zijn nodig om vanaf de nieuwe dienstregeling de tienminutentrein tussen Rotterdam en Arnhem structureel te kunnen rijden.

Utrecht Centraal-Ede-Wageningen en Utrecht Centraal- Rhenen
Op zaterdag 20 en zondag 21 november rijden er geen treinen tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen en Utrecht Centraal en Rhenen. NS zet snel- en stopbussen in. Tussen Ede-Wageningen en Arnhem Centraal rijden de treinen volgens een aangepaste dienstregeling.

Driebergen-Zeist-Rhenen
Van maandag 22 tot en met zondag 28 november rijden er geen treinen tussen Driebergen-Zeist en Rhenen. Er worden stopbussen ingezet.