Utrecht,
21
februari
2023
|
15:58
Europe/Brussels

Werkzaamheden Willemsspoortunnel

Van zondag 26 februari tot en met vrijdag 3 maart werkt ProRail aan het spoor in de Willemsspoortunnel, tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Zuid. Als gevolg van deze werkzaamheden rijden er minder treinen tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht en stoppen er geen treinen op station Rotterdam Blaak. Er rijden bussen tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Blaak. 

Het spoor in de Willemsspoortunnel heeft onderhoud nodig. Tijdens de werkzaamheden aan het spoor in de tunnel worden onder andere houten dwarsliggers vervangen voor betonnen en kunststof varianten. Op één spoor worden ook de spoorstaven vervangen.  

Gevolgen voor de treinreis 
Van zondag 26 februari tot en met vrijdag 3 maart: 

  • Rijden er minder treinen tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht. Tijdens de werkzaamheden blijven twee van de vier sporen voor treinen berijdbaar tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Lombardijen.  
  • Stoppen er geen treinen op station Rotterdam Blaak. Er rijden bussen tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Blaak.  
  • Reizigers kunnen tussen Rotterdam Blaak en Rotterdam Zuid/Dordrecht omreizen via Rotterdam Centraal. 

Ga voorbereid op reis 
NS raadt reizigers aan voor vertrek de NS Reisplanner of app te raadplegen en rekening te houden met ongeveer 15 minuten extra reistijd. Voor meer informatie over de werkzaamheden is te lezen op de site van ProRail