Utrecht,
05
oktober
2017
|
14:00
Europe/Brussels

Wetenschappelijke 'snacks' op station Tilburg

Reis je morgen met de trein vanaf station Tilburg en wil je een stukje wijzer het weekend in gaan? Zorg dan dat je 10 minuten eerder naar het station komt voor een wetenschappelijke ‘snacks’ aan perron 1.

Hoogleraren serveren wetenschappelijke ‘snacks’ in de vorm van minicolleges van ongeveer 4 minuten. De colleges vinden plaats in het kader van het Weekend van de Wetenschap, waarin (onderwijs)instellingen laten zien wat zij in huis hebben. 

De colleges staan in het teken van het thema De opgebrande maatschappij en gaan over het toegenomen verlangen naar vroeger, de haast in de maatschappij en de snel veranderende menselijke verhoudingen onder invloed onder meer van social media. 

De colleges vinden plaats op perron 1, direct na de roltrap rechts. Het zijn drie á vier colleges per uur die starten om 10.25 uur tot ongeveer 17.00 uur. De colleges starten ongeveer 9 minuten voor vertrekkende intercity’s richting ’s Hertogenbosch en Eindhoven.

Docenten zijn: hoogleraar cultuursocioloog Peter Achterberg, hij zal spreken over De hang naar vroeger en de veranderende maatschappij; universitair hoofddocent dr.Ivan Nyklicek over onthaasting en mindfulness en hoogleraar sociale psychologie Ilja van Beest: Wat is waar of niet waar bij het herkennen van een spontane dan wel een voorbereide actie.