Utrecht,
22
december
2021
|
14:11
Europe/Brussels

Wie wordt de enige echte 'NS-kenner 2021'?

Samenvatting

Welke NS-fan weet het meest over de nieuwe Intercity, stations in verbouwing of onze commercials? Donderdag 23 december strijden vier kanshebbers in de NS Weekly Eindejaarsquiz om de titel ‘NS-kenner 2021’. De spannende strijd is vanaf 12.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van NS.

Kennisquiz
Presentatoren Arjan Spoormans en Oscar van Oorschot bevragen de vier kandidaten tijdens de NS Weekly Eindejaarsquiz over het NS-nieuws uit 2021. In NS Weekly, het YouTube-journaal van NS, was ook dit jaar wekelijks het laatste nieuws over NS te zien. In de speciale eindejaarsaflevering is onder andere aandacht voor nieuwe internationale verbindingen, de nieuwe tienminutentreinen, en wat de gevolgen zijn voor NS van de pandemie.

De uitzending is donderdag 23 december vanaf 12.00 uur te zien op youtube.com/ns

Spoorwegmuseum
Vier kandidaten kwamen door de voorselectie heen en strijden in het Spoorwegmuseum om de wereldtitel ‘NS-kenner 2021’. De kennisquiz bestaat uit drie rondes met stellingen, meerkeuze- en open vragen. In de finale strijden de twee deelnemers met het hoogste aantal punten om de winst. De winnaar ontvangt naast de felbegeerde titel een jaar lang gratis toegang tot het Spoorwegmuseum.

Thuis deelnemen
De vragen verschijnen tijdens de uitzending in beeld. Kijkers kunnen zo thuis ook meedoen, en erachter komen of ze net zoveel weten van NS als de kandidaten in de studio.