Utrecht,
30
september
2015
|
14:43
Europe/Brussels

Winkels op stations

Er valt meer te halen op het station dan alleen een trein. Veel reizigers gebruiken hun moment op het station om een boodschap te doen, of een broodje of een cadeautje te kopen. Dagelijks maken ongeveer 300.000 reizigers gebruik van de winkels op stations. NS heeft het winkelaanbod op stations in de afgelopen jaren ontwikkeld en afgestemd op de wens van de reiziger. Je vindt er winkels die je in winkelstraten door heel Nederland tegenkomt, maar ook speciale formules die door NS zelf zijn ontwikkeld. Denk aan de Julia’s of de Broodzaak. Onlangs is op Utrecht de eerste vestiging van Enoki geopend en binnenkort opent een nieuwe zaak op Rotterdam Centraal.

In februari van dit jaar heeft NS aangeven dat andere partijen winkels van NS op stations kunnen exploiteren. Zij kunnen dat net zo goed of beter. Daarom heeft NS besloten om een deel van haar winkelaanbod op stations in de komende jaren geleidelijk over te dragen aan andere exploitanten .

De reiziger vindt het wel belangrijk dat hij een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod kan vinden op het station. Ook investeren we samen met ProRail onder meer in voorzieningen als toiletten, fietsenstallingen en eenduidige bewegwijzering. Om die reden houdt NS de regiefunctie op zich. Het aanbod blijft zo herkenbaar en het station een aantrekkelijke plek om te zijn en te verblijven.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.