Utrecht,
24
september
2015
|
18:03
Europe/Brussels

Winnaar van 1e Hackatrain: NS op maat app

De ‘NS op maat app’ van team ‘de IC-Hackers’ is vandaag tijdens de Hackatrain pitch als winnaar uit de bus gekomen van Hackatrain. Tijdens Hackatrain gingen 45-tech-talenten in teams van drie man met elkaar aan de slag om op het snijvlak van technologie, innovatie en mobiliteit nieuwe toepassingen te bedenken die het reizen met de trein aangenamer maakt. Met hun winnende voorstel de ‘NS op maat app’ kunnen reizigers gepersonaliseerde opdrachten instellen op hun mobiele apparaat die de reiservaring verbeteren, gebaseerd op trigger (als) en actie (dan).

Eerste Hackatrain

Initiatiefneemster Amal Whyte organiseerde op 14 juli samen met NS, Ordina en Amsterdam Creative Industries Network de eerste Nederlandse hackathon in de trein van Amsterdam naar Berlijn. Tijdens de treinreis konden de deelnemers vijf consultants van Ordina raadplegen voor advies bij het ontwerpen van een toepassing. De reis eindigde op het driedaagse technologie festival Tech Open Air. Een greep uit de ideeën die werden bedacht tijdens Hackatrain: de klassewissel app, een streaming mediaplatform, twee dating apps en enkele verrijkingen van huidige NS apps.

Winnaar

De bedenkers van het winnende concept ‘NS op Maat’ zijn Elisabella Hu, Ruben Roëls, Tommy Louts en Erwin Schmidt. “Met de NS op Maat app willen we de treinreis voor de reizigers gemakkelijker, goedkoper of rustiger maken. Dit maken we mogelijk via een app die personaliseerbaar is en bruikbaar op ieder mobiel apparaat. Bijvoorbeeld ‘Als ik een stilte coupé binnen loop, dan moet mijn telefoon op stil.’Het team kreeg de eerste prijs uitgereikt: een Interrail Global Pass om door 10 dagen door Europa te reizen.