Utrecht,
12
juli
2017
|
11:35
Europe/Brussels

Winnaars #hackatrain ontwerpen app om met de trein Europa te ontdekken

Gisteravond is in Berlijn de winnaar van de Hackatrain 2017 gekozen. Het team The Helter Skelter Buzzards won overtuigend: zij maakten een werkende demoversie van een applicatie die internationale treinreizigers helpt om Europa nog beter te ontdekken. Het team reist per trein terug naar huis met het prijzengeld van € 3000,00

Het team Helter Skelter Buzzards deed namens Freshheads uit Tilburg mee aan de Hackatrain. Ze dachten na over manieren om internationale reizigers optimaal te bedienen. Het resultaat was een werkende demoversie van een applicatie die reizigers helpt hun treinreis door Europa nog beter samen te stellen. Bijvoorbeeld door het aanbieden van interessante tussenstops en toeristische attracties.

Jos Blok e-commerce NS International
De hackatrain is een unieke combinatie van een hackathon waarin de deelnemers werken aan de verbetering van een reiservaring die ze op dat moment zelf meemaken. Met de winnende oplossing gaat NS International verder aan de slag, deze is goed te implementeren” aldus Jos Blok. “straks tonen we internationale treinreizigers informatie over geselecteerde points-of-interest onderweg of op de bestemming zodat hij zijn reis nog beter kan voorbereiden en plannen.
Jos Blok e-commerce NS International

De jury was onder de indruk van de werkende demo, het gebruik van bestaande data, het businessmodel en de bruikbaarheid. De jury bestond uit: Sofie Drijver (NS International), Tobias Friedman (Deutsche Bahn), Harald Havenith (NS International), Joeri Langeveld (Aliens Are Among Us) en Joost Kampstra (we.Con-ect).

Op maandag 10 juli 2017 reed voor de tweede keer de Hackatrain van Amsterdam naar Berlijn. 63 digitale talenten aan boord gingen de uitdaging aan om binnen 24 uur met een innovatieve oplossing te komen om de reiservaring van internationale treinreizigers te verbeteren. Een bont gezelschap reisde mee op de Hackatrain: van studenten Media Technology en Data Science tot aan internetbureaus en jonge professionals op het gebied van innovatie, ICT en design. De Hacktrain opdracht luidde als volgt: verbeter de reisbeleving van de internationale treinreiziger tijdens zijn vertrek vanaf huis, op het station en bij aankomst op bestemming.

Hier het videoverslag van het KPN-team