Utrecht,
21
augustus
2018
|
19:39
Europe/Brussels

Laatste update: Woensdag normale dienstregeling

De storing in de besturingssystemen van het treinverkeer rondom Amsterdam is verholpen. Dat betekent dat de treinen vandaag in de normale dienstregeling kunnen starten. Doordat misschien nog niet alle treinstellen op de juiste tijd op de juiste plek kunnen zijn, kan uw trein korter zijn dan normaal. Houdt u dus nog rekening met mogelijk extra drukte. 

Veel reizigers hebben gisteravond last gehad van deze storing. Wij bedanken iedereen voor hun geduld en begrip. Ook wil NS iedereen bedanken die gisteravond hulp heeft aangeboden aan gestrande reizigers, al dan niet via #treinpoolen.

 

 

 

 

 

Oorspronkelijk bericht: Geen treinverkeer rond Amsterdam

Er is op dit moment geen treinverkeer mogelijk rond Amsterdam door een grote storing op de Verkeersleidingspost van ProRail. Hier bevinden zich de besturingssystemen van het treinverkeer. Er wordt met man en macht gewerkt om de storing zo snel mogelijk op te lossen. NS kan op dit moment geen treinen rijden van en naar Amsterdam, Schiphol en stations in de omgeving. Reizigers worden geadviseerd om indien mogelijk hun treinreis in de regio Amsterdam uit te stellen of een alternatief te vinden. Duidelijk is dat de gevolgen hiervan de rest van de dag zullen duren. De reisinformatie wordt zo goed mogelijk bijgewerkt, maar is niet overal actueel. Let goed op de actuele berichten.

Update 22:30 uur: Storing nog niet opgelost, wel beperkt treinverkeer hervat

De grote storing in de besturingssystemen van het treinverkeer is nog niet voorbij. De verwachting is dat de storing deze avond niet meer opgelost wordt. Wel kunnen ProRail en NS weer mondjesmaat treinen laten rijden. Dit betekent dat er gemiddeld 1x per uur een trein in alle richtingen rijdt. ProRail en NS verwachten zo alle reizigers thuis te kunnen brengen. Reizigers kunnen ook zelf opties zoeken om thuis te komen. Bijvoorbeeld door een lift te regelen via #treinpoolen. Het advies blijft gelden om uw treinreis in de regio Amsterdam uit te stellen of een alternatief te vinden. De reisinformatie wordt zo goed mogelijk bijgewerkt. Let goed op de actuele berichten.

ProRail en NS is er alles aan gelegen om deze storing zo snel mogelijk te verhelpen voor de reiziger. Het is nog onbekend wanneer deze storing opgelost is. Aan reizigers die nog op stations wachten, biedt NS waar mogelijk gratis koffie en thee aan. Ook kunnen reizigers waar mogelijk gratis gebruik maken van toiletten op stations. Wij raden reizigers aan om morgen vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Update 22:00 uur: Storing nog niet opgelost, nauwelijks treinverkeer mogelijk rondom Amsterdam

Door een grote storing in de besturingssystemen van het treinverkeer kunnen er op dit moment nauwelijks treinen rijden van en naar Amsterdam, Schiphol en stations in de omgeving. Een enkele trein kan momenteel toch vertrekken doordat deze handmatig wordt aangestuurd. Dat kan alleen op een hele lage frequentie en biedt helaas geen alternatief voor de reguliere dienstregeling. Het advies voor treinreizigers om als dat kan de reis uit te stellen of gebruik te maken van alternatieven is dan ook ongewijzigd. Duidelijk is dat de gevolgen hiervan de rest van de avond zullen duren.

Reizigers die op stations zijn gestrand, vragen we om ook zelf naar opties te zoeken om thuis te komen. Bijvoorbeeld door een lift te regelen via #treinpoolen. De reisinformatie wordt zo goed mogelijk bijgewerkt. Let goed op de actuele berichten.

ProRail en NS is er alles aan gelegen om deze storing zo snel mogelijk te verhelpen voor de reiziger. Het is nog onbekend wanneer deze storing opgelost is. Voor gestrande reizigers die als gevolg van de situatie niet op eigen gelegenheid verder kunnen reizen worden oplossingen gezocht. Aan reizigers die nog op stations wachten, biedt NS waar mogelijk gratis koffie en thee aan. Ook kunnen reizigers waar mogelijk gratis gebruik maken van toiletten op stations.

Update 21:20 uur: Storing nog niet opgelost, geen treinverkeer mogelijk rondom Amsterdam

Door een grote storing in de besturingssystemen van het treinverkeer kunnen er op dit moment geen treinen rijden van en naar Amsterdam, Schiphol en stations in de omgeving. Reizigers die op stations zijn gestrand, vragen we om ook zelf naar opties te zoeken om thuis te komen. Bijvoorbeeld door een lift te regelen via #treinpoolen. Duidelijk is dat de gevolgen hiervan de rest van de avond zullen duren. De reisinformatie wordt zo goed mogelijk bijgewerkt. Let goed op de actuele berichten.

ProRail en NS is er alles aan gelegen om deze storing zo snel mogelijk te verhelpen voor de reiziger. Het is nog onbekend wanneer deze storing opgelost is. Voor gestrande reizigers die als gevolg van de situatie niet op eigen gelegenheid verder kunnen reizen worden oplossingen gezocht. Aan reizigers die nog op stations wachten, biedt NS waar mogelijk gratis koffie en thee aan. Ook kunnen reizigers waar mogelijk gratis gebruik maken van toiletten op stations.