Utrecht,
16
augustus
2021
|
14:00
Europe/Brussels

Zeven dagen geen treinen van, naar of via station Geldermalsen

Samenvatting

ProRail werkt aan het spoor tijdens de zomervakantie. Zo ook op station Geldermalsen en Culemborg. Hierdoor rijden er van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 augustus geen treinen van, naar en via station Geldermalsen. Reizigers van NS en Qbuzz maken dan gebruik van omreismogelijkheden of bussen. Hierdoor kan de reistijd langer zijn dan gewend. Advies is om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Vernieuwingen aan het spoor en stations
Van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 augustus vernieuwt ProRail station Geldermalsen. Op het station wordt de oude reizigerstraverse verwijderd en worden de monumentale perronkappen teruggeplaatst. Daarnaast wordt het derde spoor afgebouwd zodat de MerwedeLingelijn een eigen spoor heeft. Op station Culemborg worden de perrons vernieuwd. Zo worden het spoor en de stations klaargemaakt voor de toekomst.

Gevolgen voor de treinreis op zaterdag 21 en zondag 22 augustus
NS rijdt tussen Geldermalsen en Houten maar zet op dit traject stopbussen in. Tussen Houten Castellum en ’s Hertogenbosch/Tiel kan gereisd worden via Houten. Doorgaande reizigers van Utrecht Centraal naar ’s Hertogenbosch reizen om via Nijmegen/Arnhem Centraal. Doorgaande reizigers tussen Eindhoven centraal en Amsterdam Centraal/Schiphol Airport, reizen via Breda/Rotterdam Centraal. Tussen Geldermalsen en Beesd rijden er geen treinen van Qbuzz. Reizigers maken op dit traject gebruik van stopbussen.

Gevolgen voor de treinreis van maandag 23 tot en met vrijdag 27 augustus
NS rijdt tussen Geldermalsen en Houten, Geldermalsen en Tiel en Geldermalsen en
’s Hertogenbosch geen treinen. Reizigers kunnen gebruik maken van stopbussen. Tussen Utrecht Centraal en ’s Hertogenbosch rijden ook snelbussen. Reizigers tussen Houten Castellum en ’s Hertogenbosch/Tiel reizen via Houten en doorgaande reizigers tussen Eindhoven Centraal en Amsterdam Centraal/Schiphol Airport, reizen via Breda/Rotterdam Centraal. Tussen Geldermalsen en Leerdam rijden geen treinen van Qbuzz. Op dit traject zet Qbuzz stopbussen in.

Reizigerstunnel bij station Geldermalsen afgesloten
Vanaf maandag 23 augustus tot en met vrijdag 27 augustus is de reizigerstunnel bij station Geldermalsen afgesloten in verband met de veiligheid voor reizigers. Om van de ene kant naar de andere kant van het station te komen dient men een omleiding te volgen. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van een gratis taxi- en pendelbusdienst die ingezet wordt door ProRail. Die rijdt volgens de dienstregeling van de buurtbus overdag en ’s avonds rijdt een pendeltaxi. Tussen 07.00 uur en 01.00 uur wordt elk kwartier van de ene naar de andere kant van de tunnel gereden.

Ga voorbereid op reis
NS en Qbuzz raden reizigers aan voor vertrek de reisplanner of NS-app te raadplegen en rekening te houden met een extra reistijd tot 30 minuten. 
In de zomervakantie vinden op meerdere plekken in Nederland werkzaamheden aan het spoor plaats. Kijk voor meer informatie op ns.nl