18
februari
2014
|
00:00
Europe/Brussels

Zondag 16 maart gratis reizen met het Boekenweekgeschenk

  • Tommy Wieringa’s Een mooie jonge vrouw is vervoerbewijs door heelNederland
  • Hoofdsponsor NS geeft tips voor boekenuitjes via vernieuwde site NSTijd voor Lezen

Op de laatste dag van de Boekenweek - zondag 16 maart - kunnen reizigers opvertoon van het Boekenweekgeschenk gratis met de trein reizen. Het is dedertiende keer dat hoofdsponsor NS deze mogelijkheid biedt. In het kader van deBoekenweek geeft NS haar reizigers tips voor lees- en boekenuitjes op devernieuwdesite www.ns.nl/tijdvoorlezen. Dezedagtrips staan in het teken van schrijvers, boeken en leesevenementen.

Het Boekenweekgeschenk - in papier of als e-book - geldt op zondag 16 maartals geldig vervoerbewijs in de 2e klas in alle binnenlandse treinen van NS, NSHispeed, Arriva, Connexxion, Breng, Syntus en Veolia. Vorig jaar maakten ruim235.000 reizigers gebruik van dit aanbod.
Het Boekenweekgeschenk is een cadeautje van de boekhandel voor iedereen dietijdens de Boekenweek voor minimaal €12,50 aan Nederlandstalige boeken koopt. DeBoekenweek wordt gehouden van 8 t/m 16 maart 2014 en heeft als thema Reizen methet motto: Ondertussen ergens anders.

NS Tijd voor Lezen

Reizen met de trein geeft de mogelijkheid tot ontspanning. Tijdens de reisheeft de reiziger de tijd om de krant of een boek te lezen. 75 % van dereizigers heeft iets te lezen bij zich in de trein. Daarom organiseert NSdiverse leesactiviteiten onder het motto Tijd voor lezen. NS is hoofsponsor vande Boekenweek en steunt daarnaast andere leesbevorderende campagnes als de NSPublieksprijs van de Stichting CPNB.