28
februari
2012
|
00:00
Europe/Brussels

Zondag 18 maart gratis in de trein op vertoon van Boekenweekgeschenk

Op zondag 18 maart 2012 reizen treinreizigers in Nederlandgratis op vertoon van het Boekenweekgeschenk. Het thema van de Boekenweek isVriendschap en andere ongemakken. Het gratis reizen is een mooieaanleiding om een uit het oog verloren vriend of een oude bekende weer eens opte zoeken. Of om met je hartsvriend(in)en het NS Vrienden in Concertop station Leiden Centraal te bezoeken.

Het Boekenweekgeschenk Heldere Hemel van de Vlaamseauteur Tom Lanoye is een cadeautje van de boekhandel voor iedereen die tijdensde Boekenweek voor minimaal €12,50 aan Nederlandstalige boeken koopt. Dit boek(in papieren versie en als e-book) geldt op zondag 18 maart als geldigvervoerbewijs in alle treinen van NS, binnenlandse treinen van NS Hispeed,Arriva, Connexxion, Syntus en Veolia. Het is voor de 11de keer dat NShet mogelijk maakt om gratis te reizen op de zondag van de Boekenweek. Meer dan200.000 reizigers maakten vorig jaar gebruik van dit aanbod.

NSVrienden in Concert

Speciaal voor haar lezende en muzikale reizigers organiseert NShet Vrienden in Concert op station Leiden Centraal. Vanaf 13.30 uurgeven bevriende muzikale en literaire artiesten samen een uniek optreden. Auteurvan het Boekenweekgeschenk Tom Lanoye betreedt het podium met zijn literairevriend Herman Brusselmans, en Arthur Japin, winnaar van de NS Publieksprijs2008, verzorgt een optreden samen met Sara Kroos. Winnaar van de NSPublieksprijs 2006 Kluun combineert een nummer met Dorine Wiersma, en EdsiliaRombley treedt op samen met Berget Lewis. Tijdens het NS Vrienden inConcert zal Nico Dijkshoorn, auteur van het Boekenweek essay Verderalles goed, voordragen uit eigen werk.

Houdwww.nstijdvoorlezen.nlin de gaten voor het programma. Plaats hier een originele vriendschapsoproepnaar je vriend(in) en maak kans op een VIP-behandeling!

Trein en lezen,een logische combi

75% van de treinreizigers heeft iets te lezen bij zich in de trein. Daarom isNS sinds 2001 sponsor van de Stichting CPNB en steunt daarmee belangrijke enbekende leesbevorderende campagnes als de Boekenweek en de NS Publieksprijs.

Tijdens de Boekenweek reis je op zondag 18 maart gratis met hetBoekenweekgeschenk. Goede aanleiding om je vriend of vriendin weer eens op tezoeken: zie YouTubefilmpje.